Budi dio naše mreže
Izbornik

PAPIN IZASLANIK U NAZARETU ZAKLJUČIO MEĐUNARODNU GODINU OBITELJI

Nazaret (IKA )

"Društvene zajednice koje ne vole život, koje svoju djecu ne odgajaju s postojanim moralnim vrijednostima, nemaju budućnost" poruka je koju je, na blagdan Sv. Obitelji, iz Nazareta cijelom svijetu uputio osobni izaslanik pape Ivana Pavla II. i predsjednik Papinskoga vijeća za obitelj kardinal Alfonzo Lopez Trujillo.

Nazaret, 1. 1. 1995. (IKA) – “Društvene zajednice koje ne vole život, koje svoju djecu ne odgajaju s postojanim moralnim vrijednostima, nemaju budućnost” poruka je koju je, na blagdan Sv. Obitelji, iz Nazareta cijelom svijetu uputio osobni izaslanik pape Ivana Pavla II. i predsjednik Papinskoga vijeća za obitelj kardinal Alfonzo Lopez Trujillo.
Međunarodna godina obitelji završena je misom u bazilici Navještenja u Nazaretu, na mjestu gdje je “Riječ tijelom postala i nastanila se među nama”, mjestu gdje je i službeno počela 26. prosinca 1993. Završetku, kao i otvorenju predsjedao je Papin osobni izaslanik kardinal Alfonzo Lopez Trujillo.
Zajedno s kardinalom Trujillom misu je služilo šest nadbiskupa i biskupa, te osamdesetak svećenika, među kojima i kustos Sv. zemlje franjevac Giuseppe Nazzaro kao i poglavari redovničkih zajednica u Sv. zemlji. Među nazočnima bili su i dekan Kardinalskog zbora, pročelnik Zbora za biskupe kardinal Bernardin Gantin, jeruzalemski latinski patrijarh Michael Sabbah, apostolski nuncij u Izraelu i izaslanik za Jeruzalem i Palestinu nadbiskup Andrea Cordero Lanza di Montezemolo, te više katoličkih biskupa raznih obreda kao i predstavnici nekatoličkih Crkvi i kršćanskih zajednica. Među predstavnicima vlasti bio je i nazaretski gradonačelnik Ramez Geraisi. Sudjelovale su i mnoge obitelji iz Sv. zemlje i drugih dijelova svijeta, te brojni hodočasnici. Na završetku bogoslužja u ime svih obitelji jedna majka iz Nazareta izgovorila je riječi obnove bračnih obećanja.
Dan poslije završetka Međunarodne godine obitelji, 31. prosinca, osobni izaslanik pape Ivana Pavla II. pošao je u Kanu Galilejsku gdje je u 10 sati, u crkvi koja čuva spomen na prvo Isusovo čudo učinjeno u mladoj obitelji i njoj u prilog, služio misu.