Istina je prava novost.

ODOBRENA BISKUPSKA KONFERENCIJA BOSNE I HERCEGOVINE

Kongregacija za evangelizaciju naroda koja je nadležna za Katoličku Crkvu u Bosni i Hercegovini, dekretom od 8. prosinca 1994. odobrila je Biskupsku konferenciju Bosne i Hercegovine.

Sarajevo 30. 12. 1994 (IKA) – Vrhbosanski nadbiskupski ordinarijat izdao je 30. prosinca priopćenje o odobrenju Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.
Kongregacija za evangelizaciju naroda koja je nadležna za Katoličku Crkvu u Bosni i Hercegovini, je nadležna za Katoliku Crkvu u Bosni i Hercegovini, dekretom od 8. prosinca 1994. odobrila je Biskupsku konferenciju Bosne i Hercegovine. Dekret je vrhbosanskom nadbiskupu i metropolitu kardinalu Vinku Puljiću poslao apostolski nuncij u BiH mons. Francesco Monterisi. Dok mjesne Crkve u Bosni i Hercegovini proživljavaju teške muke i stradanja, a posebno Banjolučka biskupija, Sveta Stolica i dalje se neumorno zauzima za opstanak i djelovanje Katoličke Crkve u Bosni i Hercegovini. To pokazuje i ovim Dekretom koji je mjesnim crkvama u BiH pristigao kao božićni dar. U sastav te Biskupske konferencije ulaze biskupije: Banjolučka, Mostarsko-duvanjska, Trebinjsko-mrkanska i nadbiskupija Vrhbosanska – Sarajevska.