Istina je prava novost.

ZAVJETNA OBITELJSKA SVIJEĆA MIRA - ZNAK HRVATSKE VJERNOSTI SVETOM OCU I CRKVI

Velika zavjetna "Obiteljska svijeća mira", koju je u župnoj crkvi sv. Petra u Zagrebu u srijedu, 28. prosinca, na blagdan Nevine dječice, upalio apostolski nuncij nadbiskup Giulio Einaudi, koji je i predvodio koncelebrirano euharistijsko slavlje, bit će ovih dana, kao znak hrvatske vjernosti i zahvalnosti Svetom Ocu, predana u Vatikanu.

Zagreb, 29. 12. 1994. (IKA) – Velika zavjetna “Obiteljska svijeća mira”, koju je u župnoj crkvi sv. Petra u Zagrebu u srijedu, 28. prosinca, na blagdan Nevine dječice, upalio apostolski nuncij nadbiskup Giulio Einaudi, koji je i predvodio koncelebrirano euharistijsko slavlje, bit će ovih dana, kao znak hrvatske vjernosti i zahvalnosti Svetom Ocu, predana u Vatikanu. Oko plamena zavjetne svijeće, koja znakovito označuje veliku hrvatsku obitelj, a ujedno obilježava i završetak Godine obitelji, okupile su se obitelji ratnih stradalnika iz svih krajeva domovine. Zavjetnu su svijeću izradile sestre karmelićanke, prognanice iz Šarengrada, a ukrašena je znakom Duha Svetoga, likovima prognaničkih obitelji, Višeslavovom krstionicom te maslinovom grančicom. Zavjetnu obiteljsku svijeću užgao je apostolski nuncij s plamena jedne od blagoslovljenih voštanica, donesenih iz svih hrvatskih županija, koje su pred oltarom držala djeca. U propovijedi apostolski je nuncij izrazio želju i nadu u mir, koji se treba, kako je rekao, roditi najprije u ljudskim srcima, da bismo tako uspostavili i mir s Bogom, a po njemu i mir s ljudima i među narodima.
Akciju “Obiteljska svijeća mira” priredile su, pod pokroviteljstvom Vladina ureda za žrtve rata, hrvatske udruge ratnih stradalnika.