Istina je prava novost.

STANOVNICI NEPALSKOG SELA MAIDIJA GRADE KATOLIČKU CRKVU

Stanovnici Maidija, sela više sati putovanja udaljenog od glavnog grada Katmandua, koji pripadaju nepalskom plemenu Tamang, žele sagraditi katoličku crkvu u svom selu.

Katmandu/Nepal, 29. 10. 1994. (IKA) – Stanovnici Maidija, sela više sati putovanja udaljenog od glavnog grada Katmandua, koji pripadaju nepalskom plemenu Tamang, žele sagraditi katoličku crkvu u svom selu. S tim ciljem prošlih su dana u glavni grad otpravili četveročlano mjesno izaslanstvo, kako bi dobili dopuštenje za gradnju. Katolički žitelji Maidija, njih 113, koliko ih je u selu, potpisali su peticiju u kojoj kažu da žele imati svoju crkvu u kojoj će se sastajati na nedjeljnu misu i dnevnu molitvu. Stoga su se obratili isusovcu o. Sharmi da se zauzme za gradnju crkve.
Žitelji Maidija obratili su se na katoličku vjeru prije osamdesetak godina, kada je među njima boravio isusovac o. Kasper Miller. Prije negoli se izaslanstvo vratilo u selo, vozeći se šest sati autobusom i potom pješačivši još tri sata, uvjeti za dopuštenje gradnje crkve bili su ispunjeni. Zemljište na kome su već podignuta četiri zida buduće crkve, uknjiženo je u zemljišne knjige, te sada gradnju crkve mogu i dovršiti.