Istina je prava novost.

POTICANJE MISIJSKOG DUHA MEĐU INDIJSKIM BOGOSLOVIMA

Pet biskupa istočne Indije iznijela su prijedlog da bi Papinsko misijsko vijeće promicalo viši stupanj misijskog duha među bogoslovima u sjemeništima i novozaređenim mladim svećenicima.

Kalkuta, 29. 10. 1994. (IKA) – Pet biskupa istočne Indije iznijela su prijedlog da bi Papinsko misijsko vijeće promicalo viši stupanj misijskog duha među bogoslovima u sjemeništima i novozaređenim mladim svećenicima. Nadbiskup Kalkute Henri D. Souza, rekao je za katoličku agenciju UCA News, da Papinsko misijsko vijeće razmatra kako “oblikovati i razvijati viši oblik misijske svijesti” među bogoslovima Visoke bogoslovije “Jutarnja Zvijezda” u Kalkuti i bogoslovima sjemeništa kalkutske nadbiskupije u Baruipuru, Darjeelingu, Jalpaiguriju, Krišnagaru i Raiganju, te studenta bogoslovija zapadne Bengalije.
Nadbiskup D. Souza, predsjednik upravnog vijeća kalkutske bogoslovije, rekao je tom prigodom, da će PMV promicati sve oblike papinskoga misijskog djela, ponajprije u širenju vjere. U Vatikanu odobravaju i potiču zamisao PMV-a. O tome su razgovarali o. Omer Tange iz Bruggesa u Belgiji i nadbiskup Kalkute. Zaključili su da misionari moraju posvećivati posebnu skrb odgoju djece i mladeži u razvijanju solidarnosti s misijskim djelovanjem, a za zauzeto misionarsko djelovanje moraju se pripravljati molitvom i studijem misiologije.