Istina je prava novost.

SVJETSKA PRAVOSLAVNA MIROVNA KONFERENCIJA U GRČKOJ 1995.

Poglavari pravoslavnih Crkava iz čitavog svijeta, kao i politički vrhovnici država u kojima je pravoslavlje većinska vjera, osobito Rusije i Grčke, sudjelovat će na Svjetskoj pravoslavnoj mirovnoj konferenciji planiranoj za jesen 1995. na grčkom otoku Patmosu.

Atena, 27. 10. 1994. (IKA/KAI) – Poglavari pravoslavnih Crkava iz čitavog svijeta, kao i politički vrhovnici država u kojima je pravoslavlje većinska vjera, osobito Rusije i Grčke, sudjelovat će na Svjetskoj pravoslavnoj mirovnoj konferenciji planiranoj za jesen 1995. na grčkom otoku Patmosu. Tu je vijest obznanio javnosti carigradski ekumenski patrijarh Bartolomej I., za svoga posjeta otoku Patmosu.
Glavna tema sastanka trebao bi biti sukob na Balkanu i odnosi s Katoličkom Crkvom. Prije početka konferencije, patrijarh Bartolomej I. kani posjetiti papu Ivana Pavla II. u Vatikanu 29. lipnja 1995.
Svjetska pravoslavna mirovna konferencija povezana je s 1900-tom obljetnicom Otkrivenja sv. Ivana, koji je izbjegao progonima Rimljana i 95. godine došao na otok Patmos gdje je napisao Otkrivenje.