Istina je prava novost.

Susret voditelja župnih Caritasa

Ovogodišnji susret voditelja župnih Caritasa Zagrebačke nadbiskupije održan je u Caritasovoj Kući za mlade „Da život imaju“, u Selskoj cesti 165 u Zagrebu.

Na susretu se okupilo šezdesetak voditelja i predstavnika župnih Caritasa aktivnih tijekom čitave godine koji kroz brojne projekte i akcije, uz koordinaciju i podršku nadbiskupijskog Caritasa te u suradnji sa svojim župnicima, svjedoče djelotvornu ljubav i pružaju pomoć potrebitima u svojim župnim zajednicama.

Na susretu su predstavljeni projekti župnih Caritasa koji su na prošlogodišnjem natječaju za župne Caritase odabrani kao najkvalitetniji.

Sudionici su upoznati s radom Caritasova obiteljskog savjetovališta te mogućnostima uključivanja potrebitih u pomoć savjetovališta.

Ravnateljica Caritasa s. Jelena Lončar zahvalila je okupljenima za zauzeti volonterski angažman u njihovim župnim zajednicama te naglasila da bez njihova sudjelovanja nadbiskupijski Caritas ne bi mogao doći do tolikih potrebitih na području nadbiskupije. Ujedno ih je pozvala na još veću povezanost s nadbiskupijskim Caritasom „kako bismo zajedno mogli doći do što većeg broja potrebitih“. Zajedničkim promišljanjem i prijedlozima donesene su smjernice za daljnji rad službe za župne Caritase.