Istina je prava novost.

U Slavonskom Brodu započela kampanja molitvene inicijative „40 dana za život“

Pod geslom "Blago čovjeku koga ne optužuje vlastita savjest." (Sir 14,2) u Slavonskom je Brodu u srijedu 6. ožujka na blagdan Pepelnice započela korizmena kampanja molitvene inicijative „40 dana za život“, koja se održava u 29 gradova Hrvatske.

Kao i dosadašnjih sedam kampanja i ova je kampanja započela misnim slavljem, koje je u kapeli sv. Ivana Nepomuka, u sklopu opće bolnice Dr. Josip Benčević predvodio bolnički kapelan o. Rafal Kiedrowicz, svećenik družbe Duha Svetoga u Podvinju. U homiliji je o. Kiedrowicz upozorio da je ta inicijativa glas za život, glas koji mora biti jasan i glasan.

„Čovjek Božji mora zauzeti svoj stav prema životu, vjeri Bogu, mora se suprostaviti zlu. Život je Božji dar i nitko ga ne smije prekinuti niti oduzeti.

Ne smije čovjek ići protiv života napose života nevinih, koji se ne mogu braniti, čiji se glas ne može čuti. Moramo odrediti cilj i metode kojima ćemo doći do cilja u ovoj Korizmu kroz post intenzivniju molitvu, milostinju, djela milosrđa, ljubavi…“, rekao je među ostalim kapelan Kiedrowicz.

Moliteljima kampanje je posvjestio da svojom molitvom čine zadovoljštinu za sve grijehe koju su počinili roditelji abortirane djece i svih koji su sudjelovali u tom grijehu. Poručio im je da za iste mole da dožive Božju ljubav, da ozdrave njihove savjesti, da prepoznaju da je zlo to što su činili te ne dopuste da se to ikada više dogodi.

Na kraju mise blagoslovio je sudionike kampanje, koji će kroz sljedećih 40 dana sve do 14. travnja, moliti pred bolnicom od 6.30 do 18.30 sati, a srijedom i petkom je cjelonoćno molitveno bdijenje. Baš kao što su i napisali na bijelom križu Moli tiho – moli srcem već prvoga dana ispred kapelice nizale su se u tišini molitve s nakanom da se spasi svaki začeti život. Svi koji žele moliti mogu se u bilo koje vrijeme priključiti moliteljima.