Istina je prava novost.

Imenovana zamjenica ravnatelja Tiskovnoga ureda Svete Stolice

Papa Franjo imenovao je u četvrtak 25. srpnja brazilsku novinarku Cristiane Murray zamjenicom ravnatelja Tiskovnoga ureda Svete Stolice.

Murray je od godine 1995. urednica u brazilskoj redakciji Radio Vatikana koji je u međuvremenu kao Vatican News pridružen novom Dikasteriju za komunikaciju. Između ostaloga u Tajništvu biskupske sinode surađivala je na pripravi posebne skupštine Biskupske sinode za panamazonsko područje koja se održava u listopadu u Vatikanu. Uz portugalski i talijanski Murray govori engleski, španjolski i francuski jezik. Rođena je godine 1962. u Rio de Janeiru, udata je i majka dvoje odrasle djece.

Od početka tjedna dužnost ravnatelja Tiskovnoga ureda Svete Stolice preuzeo je Talijan Matteo Bruni. Bruni i Murray u službi naslijeđuju Grega Burkea i Palomu Garcia Ovejero koji su krajem protekle godine predali ostavke, a otad je Tiskovni ured kao privremeni ravnatelj vodio novinar Alessandro Gisotti.

Dikasterij za komunikacije od godine 2018. vodi Talijan Paolo Ruffini, prvi laik u rangu prefekta u Rimskoj kuriji, prenosi Vatican News.