Budi dio naše mreže
Izbornik

Svečano zavjetovanje fra Mirka Miškovića, franjevca trećoredca

Zagreb (IKA)

Fra Mirko Mišković, redovnik Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša, je u nedjelju, 1. rujna, u crkvi sv. Franje Ksaverskog Zagrebu, sjedištu Provincije, položio svečane, doživotne zavjete, u ruke provincijala fra Ive Martinovića, koji je predsjedao prigodnom svečanom koncelebriranom euharistijskom slavlju.

Uz fra Mirkove roditelje i braću bila je i njegova rodbina, mladi franjevci s Kaptola, fra Mirkovi kolege, koji će se uskoro također svečano zavjetovati, braća i sestre Franjevačke mladeži sa Ksavera, iz Kloštra Podravskog i Zagreba, među kojima je fra Mirko u posljednje djelovao kao pomoćnik njihovih duhovnih asistenata, njegovi prijatelji te župljani ksaverske župe.

Provincijal fra Ivo Martinović je u homiliji, polazeći od Evanđelja te nedjelje, istaknuo kako „prva mjesta za one koji su Božji nisu važna“. „Važno je posljednje mjesto: Bog je na posljednjem mjestu, Sin Božji je na posljednjem mjestu, on koji nije došao biti iznad svih nego svima sluga“, naglasio je.

Fra Mirko Mišković, podrijetlom iz Kostrča u župi Tolisa u Bosanskoj Posavini, rođen je 1993. u Vinkovcima kao prvi od četvorice sinova u svojoj obitelji. Osnovnu školu završio je u Bosanskoj Posavini, klasičnu gimnaziju, kao sjemeništarac, u Zagrebu i Splitu, a na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, završivši studij izvrsnim uspjehom, stekao je ove godine akademski naziv magistra teologije. Potkraj rujna ove godine bit će u zagrebačkoj prvostolnici zaređen za đakona.

Ključne riječi:
svečani zavjeti trećoredci