Budi dio naše mreže
Izbornik

Predsjednik HBK čestitao Božić predsjednici RH

Zagreb (IKA)

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je božićnu čestitku predsjednici Republike Hrvatske gospođi Kolindi Grabar Kitarović.

„Zahvaljujem Vam na čestitci i lijepim željama koje ste prigodom blagdana Božića i Nove godine uputili meni osobno, hrvatskim biskupima i vjernicima u Domovini i u iseljeništvu. Svetkovina Isusovog rođenja i dolaska među ljude pokazuje koliko Bog voli čovjeka i poštuje njegovo dostojanstvo. U čudesnom rođenju u Betlehemu, naime, Bog se „u živo“ susreo s čovjekom. Zbog toga svetkovina Božića usmjerava naš pogled prema nebu odakle je stigao Spasitelj svijeta. A rođenje u Betlehemu zbori nam o vrijednosti zemlje na kojoj se Isus htio roditi i sve nas kao braću i sestre prihvatiti. I pozvati da jedni prema drugima njegujemo bratsku blizinu, solidarnost, velikodušnost i dobrohotnost.

Neka novorođeni „Bog s nama“ donese mir i blagoslov svim stanovnicima, obiteljima i institucijama diljem Lijepe Naše. A Božićni blagdani neka budu poticaj u promicanju općeg dobra, međusobnog poštovanja i prosperiteta naše Domovine. U tom duhu u ime biskupa, svećenika, redovnika i redovnica i Kristovih vjernika laika, te u svoje osobno ime želim Vama, Vašoj poštovanoj obitelji kao i svim Vašim suradnicima čestit i radostan Božić, uz obilje Božjeg blagoslova u Novoj 2020. godini!“, kaže se u čestitci nadbiskupa Puljića predsjednici Republici Hrvatske.