Istina je prava novost.

U župi Svete Obitelji u Zagrebu proslavljena župna svetkovina

Zagrebačka župa Svete Obitelji svečano je proslavila u nedjelju 29. prosinca svoj crkveni god, Blagdan Svete Obitelji Isusa, Marije i Josipa. Proslavu goda su uzveličali gosti župski zbor iz župe Presvetog Trojstva u Krašiću na čelu s njihovim župnikom vlč. Ivanom Vučakom.

Proslava goda se sastojala od dva dijela: u prvom je održan prigodni koncert dvaju zborova, domaćeg, kojeg vodi s. Jelica Dolić članica školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske provincije koje ujedno i djeluju u župi Svete Obitelji i krašićkog kojeg vodi s. Katarina Penić Sirak, članica družbe sestara Služavki Malog Isusa. U drugom dijelu je uslijedila misa koju je predvodio krašićki župnik Ivan Vučak.

Foto: Jadranka Bernik

Zborovi su na prigodnom koncertu prije mise izveli po tri duhovne skladbe. Domaći se predstavio s Tiha noć, Glorija i Radujmo se i kličimo, dok su gosti otpjevali Danas je narođeno, Hajdmo, hajdmo svi Betlemu i Zvijezdovid.

Župnu je misu predvodio župnik iz Krašića vlč. Ivan Vučak u koncelebraciji s domaćim župnikom vlč. Ivicom Zlodijem, supsidijarom župe sv. Blaža u Zagrebu vlč. Ivanom Kovačićem te vlč. Tomislavom Petranovićem župnikom župe sv. Jeronima u Zagrebu.

Foto: Jadranka Bernik

Na kraju mise uslijedile su prigodne zahvale i razmjene darova: kao trajni spomen na prvi posjet, Župa Svete Obitelji darovala je župi Presvetog Trojstva u Krašiću tj. njenom župniku odljev Svete Obitelji Isusa, Marije i Josipa u kamenu i bronci, djelo ak. kipara Mate Vlaho dok su gosti iz Krašića darovali domaćinima, župi Svete Obitelji Zbirku posljednjih propovijedi iz sužanjstva blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

Župu Svete Obitelj osnovao je blaženi Alojzije Stepinac 1937. g., kao jednu od 15 župa osnovanih u Zagrebu od 1937. do 1942. godine.