Istina je prava novost.

Susret krizmanika župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu

Susret ovogodišnjih krizmanika župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu i njihovih roditelja održan je u petak, 13. ožujka u Pastoralnom centru župe.

Susret je svojim osobnim svjedočenjem izlaska iz pakla suvremenih ovisnosti: droge, alkohola, kocke… obogatilo četvero štićenika zajednice Cenacolo, koja djeluje u Vrbovcu. Svjestan kako se mladi u traženju slobode i istine u današnjem društvu često izgube na putu koji ih odvede u ovisnost, župnik Ivan Lenić želio da njegovi krizmanici kroz svjedočenja tih mladih iz Cenacola uvide što je istinska sloboda koja čovjeka čini sretnim i daje mu pravi smisao življenja.

O djelovanju zajednice Cenacolo upoznao je krizmanike na početku susreta duhovni voditelj zajednice preč. Ivan Jurić.

On je upozorio kako suvremene ovisnosti uništavaju više života, napose mladih ljudi, nego korona virus zbog kojega se ovih dana poduzimaju mnoge mjere predostrožnosti.

Ustvrdivši kako je danas najveća ovisnost izgubljenost mladih ljudi upozorio je da su za to odgovorni i društvo i Crkva. „Ima puno mladih koji su izgubljeni, koji se osjećaju nesretni, očajni, zbunjeni, prazni. Upravo je zajednica Cenacolo takva ustanova, kao dar Crkvi da spašava te mlade ljude, da im vraća povjerenje u život. Ponosan sam na moju Katoličku Crkvu iz koje je izrasla ova zajednica koja daje odgovor na suvremeni problem i što je lijek koji pomaže mladima. O tome imamo mnogo svjedočanstava“, rekao je među ostalim voditelj Jurić.

Dva mladića i dvije djevojke, od kojih je jedna iz Italije, svojim su svjedočenjima potkrijepili kako im je zajednica Cenacolo zaista pomogla da otkriju pravi smisao života te izađu iz pakla droge, alkohola, kocke i drugih ovisnosti u koje su upali u traženju istine, slobode, smisla…

Duhovnik Jurić prije je susreta sudjelovao na večernjoj misi gdje su članovi zajednice također vjernicima uputili svoja kraća svjedočanstva .