Istina je prava novost.

Proslava obljetnice svećeništva u Martinskoj Vesi

Svećnici zaređeni 2014. godine tradicionalno se okupljaju da bi Bogu zahvalili za dar svećeničkog služenja i predanja, ove godine u crkvi Sv. Martina u Martinskoj Vesi, gdje ih je 25. lipnja ugostio domaći župnik Ivica Šimunović.

Na početku svečanog misnog slavlja subraći slavljenicima uputio je riječi pozdrava, potičući ih da žive od Isusove blizine, “koja nas osposobljuje da ostanemo vjerni svojemu pozivu i poslanju”.

Euharistijsko slavlje predvodio je župnik u Legradu i Đelekovcu Silvio Košćak, a propovijedao je vlč. mr. Matej Petrić. Upozorio je da je grijeh posljedica straha, te “da smo pozvani svoje strahove predati Isusu da bi nas on oslobodio, te poveo stazama svetosti”. Na misi su koncelebrirali župnik Župe sv. Ane u Loboru Tomica Božiček, župnik Župe Presvetog Trojstva u Nedelišću Tihomir Ciglar, župnik Župe sv. Ivana Krstitelja u Lugu Samoborskom Josip Čulig, župnik Župe sv. Roka u Koprivničkim Bregima Branko Horvat, a kasnije im se pridružio župnik Župe Presvetog Trojstva u Krašiću Ivan Vučak. Pjevao je župni zbor pod vodstvom prof. Domagoja Sremića, a euharistijsko slavlje okupilo je i veći broj župljana, koji su se rado uključili u organizaciju proslave.

Nakon svečanoga misnog blagoslova i zajedničkog fotografiranja u spomen na obljetnicu ređenja, svećenici su druženje nastavili u župnom pastoralnom centru „Andrija Jagatić“ u Martinskoj Vesi.