Budi dio naše mreže
Izbornik

Svjedočanstva bogoslova Brajdića u župama Gospićko-senjske biskupije

Zavalje (IKA)

U nedjelju 30. kolovoza na poziv župnika župa sv. Ivana Pavla II. u Donjem Lapcu, Rođenja BDM u Boričevcu i sv. Franje Asiškog u Zavalju Dine Rupčića gostovao je bogoslov treće godine Gospićko-senjske biskupije Krunoslav Brajdić, rodom iz Ogulina.

Bogoslov Brajdić svjedočio je o svome pozivu na misnim slavljima u župi Zavalje, Donji Lapac i filijali župe Boričevac Srb.

„Sve vas srdačno pozdravljam, dragi vjernici, kao i moga prijatelja vašega župnika Dina Rupčića kojega poznajem duže vremena. On je bio četiri godine kapelan u Župi sv. Križa u Ogulinu. Nije mi lako govoriti o svom životu. Mlad sam, ali već sa puno događaja u životu. Danas ćemo samo malo zagrebati površinu. Vlč. Tomislav Rogić, bivši župnik ogulinski danas šibenski biskup, poslao me u  malo sjemenište u Zadar 2006. godine. Oduvijek sam želio postati svećenik, ali Gospodin je imao druge planove, tako sam nakon mature napustio matičnu biskupiju i otišao u Benediktinski samostan na otoku Pašmanu živjeti monaškim načinom života pod pravilom sv. oca Benedikta.

No, Gospodin je opet imao druge planove, te sam samostan napustio 2013., godine i vratio se u svoj rodni ogulinski kraj. Zaposlio sam se u najvećoj tadašnjoj drvnoj industriji Cedar, koja ima glavno sjedište u Vrbovskom. Imao sam jako dobar posao i dobro plaćen, ali u međuvremenu otvorio sam  vlastitu firmu u kojoj sam zaposlio nekoliko radnika i tako uplovio u poduzetničke vode. Uza sve to imam problema sa zdravljem tj. teški sam plućni bolesnik. No 2017. godine odlučio sam se za povratak u svoju matičnu biskupiju, a to je Gospićko-senjska iz koje sam i rodom, ponukan savjetom jednog svećenika koji mi je rekao: ‘Rasti tamo gdje si posijan’. Na moju sreću biskup me primio natrag u svoje redove, i ja sam tako 2018. godine ušao u Bogoslovno sjemenište u Rijeci kao bogoslov Gospićko-senjske biskupije. Sada sam treća godina, i na samom kraju moga svjedočanstva želim se samo preporučiti u vaše molitve, kao i sve naše bogoslove i sjemeništarce da ustrajemo do kraja. 

Župnik Rupčić zahvalio je bogoslovu na svjedočanstvu o pozivu i zaželio mu obilje Božjega blagoslova dodavši: Kruno, možda jednom ti ovdje budeš župnik. Župljani župa u kojima je svjedočio darivali su bogoslova prigodnim darovima te ostali s njim u ugodnom druženju.