Budi dio naše mreže
Izbornik

Prikazanje Gospodinovo u Oštarijama

Oštarije (IKA)

U utorak 2. veljače u svetištu Gospe od Čudesa u Oštarijama kod Ogulina tradicionalno je proslavljen blagdan Prikazanja Gospodinova ili Svijećnica.

Središnju misu je predslavio župnik Oštarija i Cerovnika i čuvar oštarskog svetišta vlč. Pejo Ivkić. Zbog pandemije koronavirusa izostala je tradicionalna procesija s upaljenim svijećama, koje je ovaj puta na početku mise blagoslovio vlč. Ivkić.

„Budimo danas otvoreni da čujemo što nam Bog govori, danas u vremenu boli, potresa i raznih probadanja malog čovjeka. Podjele sve više postaju dio našeg življenja i postajemo pogođeni onih što se oko nas događa. Starac Šimun i proročica Ana bili su radosni što su Isusa uz njegove roditelje prikazali Bogu. Da bi mogli prikazati sebe Bogu, trebamo izbaciti iz sebe tamu i zapitati se tko sam ja, kako se prikazujem, koliko vjerujem da će me obasjati Kristovo svjetlo? Kakvo je naše kršćanstvo, jesmo li dopustili svjetlu da uđe u nas. Danas nam je potreban istinski susret s Isusom. Danas imamo puno materijalnih crkava, no sve nam više nedostaje živa crkva, molimo zato za nove živote“, rekao je, među ostalim, u propovijedi vlč. Pejo Ivkić.