Budi dio naše mreže
Izbornik

Predstavljanje početka obnove i projekta „Krov za Hrvatsku“ u Čučerju

23.04.2021. 12:00
Zagreb

U petak 23. travnja u Čučerju poslije 12 sati bit će predstavljanje izgradnje prve kuće i službenog početka obnove na području pogođenom potresom, koja se gradi u sklopu projekta „ Krov za Hrvatsku“ u organizaciji međunarodne udruge Gradišćanskih Hrvata Hrvat S.A.M. (Slovačka-Austrija-Mađarska) iz Zagreba. Tri šlepera s drvenom kućom od 85 kvadratnih metara iz Eisenstadta dolaze u petak u 8 sati te će radnici iz Hrvatske i Austrije kompletnu kuću montirati dva dana.

Prva od 20 kuća izgradit će se u sedam dana, za sedmeročlanu obitelj Vlade Brajkovića iz Čučerja.

Humanitarnu akciju „Krov za Hrvatsku“ na inicijativu železanskog biskupa Egidija Živkovića iz Gradišća pokrenula je Železanska biskupija s Caritasom Zemaljske vlade Austrije i udrugom Hrvat S.A.M. Do sada je isplanirano 2 milijuna eura za taj projekt koji će biti proveden na području Grada Zagreba, Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije.

U projektu će sudjelovati Vlada RH, Ministarstvo graditeljstva, Grad Zagreb, austrijska Vlada, Austrijska biskupska konferencija, Zagrebačka nadbiskupija. Sisačka biskupija i svi dobročinitelji u Austriji i Hrvatskoj.

Projekt izgradnje drvenih montažnih kuća u Hrvatskoj vodi delegat Železanske biskupije za Hrvatsku mag. fra Božidar Blažević kao predsjednik udruge Gradišćanskih Hrvata Hrvat S.A.M. u Zagrebu.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu