Istina je prava novost.

Austrija: Kardinal Schönborn i ministar obrazovanja pozivaju na cijepljenje protiv koronavirusa

Bečki nadbiskup kardinal Christoph Schönborn i ministar obrazovanja Republike Austrije Heinz Faßmann uputili su 1. srpnja zajedničko pismo u kojem pozivaju na cijepljenje protiv covida-19 kao „središnje mjere u borbi protiv pandemije“, objavila je agencija Kathpress.

„Cijepljenje štiti vas i vaše bližnje i važno je kako bi se spriječilo širenje virusa“, ističe se u pismu. Proteklih nekoliko mjeseci bila je teško razdoblje za vjerski i društveni život u Austriji, pišu ministar Faßmann i kardinal Schönborn. Međutim, situacija se znatno popravila zahvaljujući cijepljenju protiv koronavirusa. „Sada je omogućen siguran suživot u zajednicama, obiteljima, u krugu prijatelja, u školama ili objektima za zabavu“, smatraju austrijski kardinal i ministar pozivajući građane da se cijepe „radi vlastitoga i dobra drugih“. Traže od građana da se informiraju o punktovima na kojima je cijepljenje besplatno. Iznad svega, apeliraju na osjećaj odgovornosti roditelja: “Provjerite ovu mogućnost i, ako mislite da je korisno cijepiti sebe i svoju djecu stariju od 12 godina, kontaktirajte odgovornu osobu u svojoj saveznoj državi“, navodi se u pismu.

Pismo od 1. srpnja prvenstveno je upućeno onim katolicima do kojih je teško doći tradicionalnim komunikacijskim kanalima.