Istina je prava novost.

Zavjetna misa u čast Gospi Koraćanskoj

Zavjetnu misu u čast Gospi Koraćanskoj pod geslom „Majko dobrog savjeta, budi nam utjeha i nada“, predvodio je u utorak 15. veljače u Župi Uznesenja BDM u Koraću u Bosanskoj Posavini fra Domagoj Šimunović, svećenik u Slavonskom Brodu.

U homiliji fra Domagoj je promišljao o Blaženoj Djevici Mariji koja je prikazujući svoga sina Isusa u hramu prikazala Gospodinu jedino i sve što je imala. Upitavši se što mi poklanjamo Gospodinu pojasnio je kako trebamo biti svjesni da sve što imamo i što posjedujemo pripada Gospodinu. Koraćanima je posvjestio da imaju moćnu zagovornicu na nebu Blaženu Djevicu Mariju. Pozvao ih je da joj se utječu u zagovor, te mole da im isprosi vjeru i pouzdanje u Gospodina, koji nas jedini ozdravlja, posvećuje.

Uz župnika fra Ivana Marića, koji je predvodio i pjevanje, suslavili su plehanski gvardijan fra Anto Tomas, domaći sin fra Blažen Lipovac, i grkokatolički župnik u Derventi Franjo Sitnik.

Pred Gospinim kipom na kraju su mise svećenici pedmolili litanije DBM i zavjetnu molitvu Gospi Koraćanskoj kojom su joj sve njezine župljane stavili pod zaštitu. Okupila je Gospa toga dana na misi 60-ak svojih Koraćana i njihovih prijatelja.