Istina je prava novost.

U Kući Djeteta Isusa u Livnu održane duhovne vježbe za redovnice

U Kući Djeteta Isusa u Livnu i samostanu Družbe sestara Služavki Malog Isusa Splitske provincije sv. Josipa, od nedjelje 1. do subote 7. rujna održane su duhovne vježbe za sestre o temi „Isus Krist Sin Božji“, prenosi KTA.

Duhovne vježbe predvodio je član Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu i pročelnik na Katedri Svetoga pisma Staroga zavjeta dr. fra Domagoj Runje, objavljeno je na mrežnoj stranici Provincije.

Na duhovnim vježbama okupilo se dvadesetak sestara Služavki Malog Isusa Splitske provincije, a u zajedništvu s njima bile su dvije sestre Sarajevske provincije Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije s. Danica Bilić i s. Petra Andreić, te dvije sestre milosrdnice iz Sarajeva s. Ilijana Djaković i s. Željka Zeba.

Fra Domagoj je kao glavnu temu razmišljanja izabrao evanđeosku analizu odlomaka iz Evanđelja po Marku. „Bit našeg odnosa prema Isusu i našeg djelovanja je sinovski odnos. Komunikacija je čin zajedništva, cjelovitosti našeg odnosa prema Bogu i prema čovjeku. Krsna spoznaja da smo djeca Božja i da nam je Bog u svome Sinu Isusu Kristu koji je postao čovjekom pokazao puninu svoje ljubavi izvor je neiscrpive radosti u Duhu Svetomu. Stoga je životna radost, unatoč svemu što čovjeka u životu može zadesiti, naravni plod upoznavanja smisla i svrhe Gospodinova i svoga krštenja. Isus poziva i šalje dvanaestoricu. Prvi Isusov čin u njegovu djelovanju je propovijedanje evanđelja, sažetak čitavog Isusova djelovanja, sve što je činio i radio“, rekao je, među ostalim, predvoditelj vježbi sestrama, objavljeno je na mrežnoj stranici Provincije, a prenosi KTA.