Istina je prava novost.

Slavljena misa za preminule branitelje vojno-skladišnog kompleksa „Šištat“

Misa za preminule branitelje vojno-skladišnog kompleksa „Šištat“ slavljena je u četvrtak 12. rujna u filijalnoj crkvi Duha Svetoga u Gromačniku.

Misu je predslavio župnik vlč. Božidar Nađ.

U homiliji vlč. Nađ se referirao na retke Lukina evanđelja (6,27-38) u kojima Isus poziva na ljubav prema neprijateljima. Rekao je da ljubiti neprijatelja ne znači miriti se s tuđim zlom, nego sud treba prepustiti Bogu koji je jedini objektivan. „Isus je svjestan da je ljubav prema neprijatelju jedna od najtežih koje nam je dao te nam zato pomaže da se ‘popnemo’ do toga vrhunca“, rekao je propovjednik, navodeći stupnjeve koje se mora proći kako bi se došlo do opraštanja.

Misnom slavlju nazočili su i članovi braniteljskih udruga Brodsko-posavske županije, zapovjednici i branitelji VSK – Šištat u vrijeme Domovinskog rata te obitelji preminulih branitelja.

Po završetku euharistijskog slavlja ispred križa postavljenog na vanjskom prostoru gromačke crkve zapaljeni su lampioni u znak sjećanja na sve umrle branitelje iz Gromačnika, kao i za sve poginule branitelje iz Domovinskog rata.

U poslijepodnevnim satima odigrana je prijateljska nogometna utakmica između ekipa veterana GNK Dinama i hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije koja je bila humanitarnog karaktera te je sav novac prikupljen od ulaznica bio namijenjen za pomoć u liječenju dječaka iz Gromačnika.