Istina je prava novost.

Dan provincije franjevaca konventualaca i svetkovina sv. Franje u crkvi sv. Frane na Obali

U povodu 800. obljetnice primanja stigmi, relikvija sv. Franje Asiškoga dolazi iz Asiza u Hrvatsku. U splitskom Samostanu sv. Frane na Obali boravit će dva dana, u ponedjeljak 30. rujna i utorak 1. listopada.

Svečani dolazak relikvija biti će u ponedjeljak u 18:20. Slijedi molitva Večernje, a nakon toga euharistijsko slavlje koje će predslaviti splitsko-makarski nadbiskup Zdenko Križić. Suslavit će franjevci konventualci iz svih samostana u Hrvatskoj, jer toga dana slave zaštitnika svoje Provincije sv. Jeronima. Nakon mise bit će čašćenje relikvije.

U utorak će jutarnja misa biti slavljena u 7:30. U 17:30 relikvija će biti izložena u crkvi sv. Frane da bi vjernici mogli u osobnoj pobožnosti promišljati o svetosti sv. Franje. U 18:30 bit će pjevana Večernja. Potom će u 19 sati biti slavljena misa. Nakon mise slijedi čašćenje relikvije sv. Franje i blagoslov prije odlaska u drugi samostan.

U četvrtak završava trodnevna priprava za svetkovinu sv. Franje. Nakon večernje mise uslijedit će obred preminuća svetog oca Franje.

U petak 4. listopada svečano će biti proslavljena svetkovina sv. Franje. Mise će biti slavljene 7:30, 10 i 19 sati. Euharistijsko slavlje u 19 sati predslavit će šibenski biskup Tomislav Rogić.