Istina je prava novost.

U Splitu proslavljeno 15 godina Marijinih obroka u Hrvatskoj

Svečana humanitarna večer povodom proslave 15 godina djelovanja Marijinih obroka Hrvatska održana je 6. listopada 2024. godine u Splitu.

Tijekom večeri građani grada Splita osigurali su obroke za 110 djece tijekom cijele školske godine. Bogati program okupio je mnogobrojne donatore, podupiratelje, dobročinitelje, volontere i sve zainteresirane u Hotelu Park, u dvorani Grand Park A&B. Više od stotinjak gostiju pozdravilo je osnivača Marijinih obroka, Magnusa MacFarlane-Barrowa i njegovu suprugu Julie. U programu su sudjelovali Petra Dragojevića, Hanna Pohle Čeko te Papa band na čelu sa Sanjom Ivančić. Događaju su prisustvovali i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban te članovi upravnog odbora Marijinih obroka, Željka i Tihomir Markić.

Magnus MacFarlane-Barrow se obratio svima okupljenima te ih dodatno upoznao s vizijom Marijinih obroka, trenucima osnutka same organizacije tijekom Domovinskog rata kao i današnjim izazovima u nekima od najsiromašnijih zajednica na svijetu.

Marijini obroci Hrvatska počeli su djelovati na području Republike Hrvatske 2009., kao odgovor na darivanje i potporu koje su hrvatski građani primili od međunarodne globalne organizacije tijekom Domovinskog rata. Tijekom proteklih 15 godina, hrvatski donatori su uz pomoć svojih novčanih i volonterskih doprinosa, darujući svoje vrijeme i talente, otvorili 32 školske kuhinje u programskim zemljama poput Benina, Ekvadora, Malavija i Zambije. Godine 2023., 86 tisuća djece je zahvaljujući potpori hrvatskih dobročinitelja svakodnevno na svom mjestu obrazovanja primilo topli obrok. Globalna organizacija Marijinih obroka svakodnevno hrani više od 2,4 milijuna djece u 17 zemalja diljem svijeta.

Foto: Marijini obroci Hrvatska // Humanitarna večer u Splitu

Foto: Marijini obroci Hrvatska // Magnus i Julije MacFarlane-Barrow s volonterima u Splitu