Istina je prava novost.

Polaznici specijalističkog studija Propedeutike psihoterapije i teoterapije na đakovačkom KBF-u posjetili specijalnu bolnicu „Sv. Rafael“

Polaznici prve generacije specijalističkog studija Propedeutike psihoterapije i teoterapije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu posjetili su u subotu, 19. listopada 2024., Specijalnu bolnicu za psihijatriju i palijativnu skrb „Sv. Rafael“ u Strmcu, u sklopu kliničkih vježbi iz kolegija „Suočavanje s boli i patnjom u svjetlu kršćanske antropologije i duhovnosti“, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

O karizmi osoblja bolnice, Bolničkog reda sv. Ivana od Boga, govorili su ravnateljica dr. med. spec. psih. Maristela Šakić, prior Janusz Giemula – mag. pharm fra Giovanni, odjelni psihijatri i liječnici te glavna sestra bolnice mag. med. techn. Ivana Mihić.

Studentima je predočena holistička filozofija personalizirane posvećenosti i integralne medicinske skrbi kojom se vodi osoblje bolnice po načelima pristupa milosrdne braće – što uključuje kvalitetu, poštovanje, odgovornost i duhovnost – kako bi svaki pacijent bolnice dobio najbolju moguću njegu, psihosocijalnu rehabilitaciju, razvio samopoštovanje i eventualno se oporavio ili bio dostojanstveno ispraćen. Nakon zajedničkih predavanja pristupilo se obilasku bolničkog kompleksa, Odjela kroničnih duševnih bolesti te odsjeka za palijativnu skrb i dugotrajno liječenje.