Istina je prava novost.

Održana misa povodom početka akademske godine u riječkom Centru za mlade „Miroslav Bulešić“

Riječki studenti zazvali su Božji blagoslov povodom početka akademske godine 24. listopada 2024. u Centru za mlade „Miroslav Bulešić“ na Trsatu.

Misu je predslavio dosadašnji studentski kapelan riječkog Sveučilišta p. Ivan Dominik Iličić, a suslavili su župnik s Hvara vlč. Milija Plenkovića i povjerenik za mlade te novi studentski kapelan vlč. Laurent Kružić. Bio je prisutan i župni vikar Župe sv. Mihovila u Jelenju vlč. Dalibor Peričić koji je ispovijedao.

P. Iličić potaknuo je mlade na produbljivanje odnosa s Bogom kroz studij i posao, a osobito kroz svakodnevne evangelizacijske napore koji se očituju u djelatnoj ljubavi za bližnjega. Navodeći izazove današnje kulture mladih i napore studentskih dana, propovjednik je istaknuo kako i „današnje društvo, kao i akademski život, trebaju biti prožeti svjetlom Evanđelja, kako bi postigli maksimum svojih potencijala. Svi su krštenici nosioci tog svjetla, kao Kristovi pomazanici koji svojim životom i radom uprisutnjuju Njegovu ljubav i mir. Taj mir traži konstantu u čišćenju srca i duhovno razlučivanje, no uvijek dolazi kao plod autentičnog djelovanja Duha Svetoga.“ U tom smislu p. Ivan Dominik pozvao je mlade na hrabro svjedočenje vjere u Krista po uzoru na bl. Miroslava Bulešića i bl. Piergiorgia Frassatija.

Mladi su na kraju mise svom prijašnjem studentskom kapelanu uručili prigodni poklon, a novi povjerenik najavio je redovite susrete u trsatskom Centru četvrtkom i petkom navečer, uz brojne karitativne akcije i duhovne obnove koje su u planu tijekom akademske godine. Upoznavanje i druženje nastavljeni su u prostorijama Centra.