Istina je prava novost.

Trojica orguljaša iz Sarajeva održala koncert u svetištu sv. Šimuna

Trojica skladatelja i orguljaša iz Sarajeva Dario Vučić, Danijel Žontar i Toni Toplan održali su u subotu, 26. listopada koncert za orgulje u svetištu Sv. Šimuna u Zadru, objavljeno je na portalu Nedjelja.

Na početku je publiku pozdravio te predstavio program maestro Vučić, inače član Župnog pastoralnog vijeća župe Novo Sarajevo. U 45-minutnom nastupu, koji je inače bio repriza koncerta kojega su održali u crkvi Presvetog Trojstva u Novom Sarajevu 8. siječnja 2023. u sklopu ciklusa „KoncertiDA“, izveli su svoje skladbe. Uz to je publika u Zadru imala prigodu premijerno poslušati novu skladbu Tonija Toplana kojom je koncert zaključen.

Na kraju je riječi zahvale izrekao župnik Župe Sv. Šimuna u Zadru don Damir Šehić. Ujedno je pozdravio dio članova ŽPV-a iz Novog Sarajeva na čelu s don Draženom Kusturom koji su dva dana boravili u Zadru te su imali prigodu upoznati se s bogatom povijesti i kulturom drugog po veličini grada u Dalmaciji. Uz to su obišli neke od najznamenitijih građevina Zadra.

Ovaj kulturni događaj zajedno su organizirali Župa sv. Šimuna iz Zadra i Župa Presvetog Trojstva iz Novog Sarajeva u okviru projekta prekogranične suradnje pod pokroviteljstvom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske.