Budi dio naše mreže
Izbornik

Naviještati ljepotu obiteljske ljubavi

Papin Angelus u nedjelju, 21. rujna 1997.

Predraga braćo i sestre!
1. Približava se Papin svjetski susret s obiteljima, koji će biti u Rio de Janeiru, u prvim danima mjeseca listopada. I danas je moje razmišljanje usmjereno tom važnom događaju, kojemu ću, ako Bog da, imati radost predsjedati, i na koji je važno da kršćanske zajednice, i osobito obitelji, dođu prijemljive i pripravljene.
Sa živim sam zadovoljstvom doznao da će se iz svakog dijela svijeta uputiti Rio de Janeiro predstavnici udruga i pokreta za obitelj i za život. Ujedno, oni će dati veliko svjedočanstvo, koje će poprimiti pozitivno značenje izazova. Reći će svijetu da je, nadahnjujući vlastito življenje na Evanđelju, moguće živjeti vjernu, odgovornu i velikodušnu ljubav; reći će da je obitelj naravna kolijevka, gdje je moguće s radošću prihvatiti ljudski život, ljubiti ga, zaštititi ga i odgojiti.
Drage obitelji! Budite sol zemlje i svjetlo svijeta! (usp. Mt 5,13.14). Danas je više nego ikada, vaša zadaća žurno naviještati, samim vašim načinom življenja, ljepotu i veličinu prave ljubavi. Crpeći, u sakramentu ženidbe, iz otajstva ljubavi Krista i Crkve, neka u vama samima zablista svjetlo Evanđelja, u kojemu se nalazi spas svijeta.
2. Jučer poslije podne započeo je u Bologni, 23. nacionalni euharistijski kongres, koji će se svečano završiti sljedeće nedjelje. Tema Kongresa – “Isus Krist, jedini Spasitelj svijeta, jučer, danas i uvijek” – stavlja taj izvanredni duhovni događaj u tijesnu povezanost s Velikim jubilejom godine dvijetisućite, kojega je značajni korak. Na neki način, on zaključuje prvu godinu neposredne priprave jubilejskog susreta, posvećenog razmišljanju o Isusu.
Ako Bog da, imat ću radost osobno sudjelovati u zaključnim slavljima Kongresa sljedeće subote i nedjelje. Već bih sada, ipak, htio pozvati sve vjernike da se po molitvi duhovno pridruže tom vjerskom susretu i snažnom crkvenom doživljaju, koji vidi sjedinjenu oko Isusa-Euharistije cijelu Crkvu koja je u Italiji, časteći Isusa i crpeći od njega obnovljenu snagu u svagdanjoj obvezi u službi Evanđelja.
3. Povjerimo svoju molitvu zagovoru Presvete Marije, Majke Utjelovljene Riječi i Kraljici obitelji. Neka ona isprosi kod svoga božanskog Sina dobar uspjeh tih važnih crkvenih događaja.