Budi dio naše mreže
Izbornik

Izaslanstvo CRS-a BiH posjetilo Caritas BiH

Sarajevo (IKA/KTA)

U srijedu 27. siječnja izaslanstvo američkoga Caritasa (Catholic Relief Services - CRS) Bosne i Hercegovine službeno je posjetilo Caritas Bosne i Hercegovine.

Na sastanku su sudjelovali nova odgovorna osoba za CRS u BiH Joanna Heil, direktorica Programa Sanela Imamović, viša projektna službenica Edita Čolo Zahirović i menadžerica za ljudske resurse Alma Komanović. Izaslanstvo Caritasa BiH sačinjavali su ravnatelj mons. Tomo Knežević, financijski menadžer Kristijan Hrgić i koordinator programa Zlatko Malić.

U uvodnom dijelu sastanaka ravnatelj Knežević izrazio je dobrodošlici novoj voditeljici CRS-a u BiH, izrazio zahvalnost za dosadašnju suradnju i očekivanje da će suradnja biti još bolja i učinkovitija.

U radnom dijelu sastanka razgovaralo se o nekoliko važnih stvari: proceduri zaštite korisnika i osoblja, politici za upravljanje ljudskim resursima Caritasa, zajedničkim projektima (Župni Caritasi, Pro-Budućnost, migrantska kriza i sl.), reviziji akcijskog plana zajedničke suradnje i o sastanku svih Caritasa koji djeluju u BiH.

Susret je protekao u dobrom ozračju i dogovoreno je više konkretnih koraka za daljnju suradnju. Izaslanstva su se složila da u narednom razdoblju trebaju intenzivirati suradnju osobito u zajedničkim projektima i usuglašavanju procedura i pravila djelovanja, priopćeno je iz Caritasa BiH.