Budi dio naše mreže
Izbornik

Napretkov svečani uskrsni koncert u Banjoj Luci

Banja Luka (IKA)

U župnoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije u Banja Luci 27. travnja održan je svečani uskrsni koncert u organizaciji HKD Napredak podružnica Banja Luka, u suradnji s Napretkovim kulturnim centrom iz Zagreba.

Pokrovitelj događaju bila je Središnja uprava HKD Napredak. Prije početka koncerta okupljene je pozdravio župnik Žarko Vladislav Ošap, koji nije krio zadovoljstvo brojem gostiju, među kojima su bili i predsjednik HKD Napredak prof. dr. Franjo Topić te ministar pravde u Vladi Republike Srpske Anton Kasipović.

U programu su nastupili poznati glazbenici Arijana Gigliani Philipp, sopran, Lara Silvestri Valdovit, violina i Edmud Andler-Borić, orgulje. Nazočni posjetitelji bili su oduševljeni izborom skladbi za ovaj koncert, a među kojima su bila djela Georga Friedricha Handela, Pietra Mascagnija, Francesca Marije Veracinija, te Giuseppea Verdija kao i Johanna Sebastiana Bacha.

Na kraju koncerta svima je zahvalio dr. Topić, koji je ujedno pravoslavnim vjernicima čestitao Uskrs, katolicima mladi Uskrs i poželio mnogo sreće u radu novoobnovljenoj Napretkovoj podružnici u Banjoj Luci i njezinoj upravi na čelu s Ružicom Ševarikom.