Budi dio naše mreže
Izbornik

Njemačka: Umirovljeni pomoćni biskup teško ozlijeđen u napadu

Hildesheim (IKA)

Umirovljeni pomoćni biskup Hildesheima Nikolaus Schwerdtfeger bio je žrtva napada u svom domu i nalazi se na odjelu intenzivne njege, izvijestili su 17. prosinca KNA i Vatican News.

Bivši pomoćni biskup Hildesheima Nikolaus Schwerdtfeger (75) napadnut je i teško ozlijeđen u svom domu u blizini Hannovera. Trenutno je na odjelu intenzivne njege u bolnici, ali je pri svijesti, rekao je u nedjelju 17. prosinca glasnogovornik biskupije na upit Katoličke novinske agencije (KNA). Dobro mu ide „pod ovim okolnostima“, dodao je.

„Hannoversche Allgemeine Zeitung“ su novine koje su prve izvijestile o napadu, ali i o telefonskom razgovoru sa Schwerdtfegerom. U subotu 16. prosinca navečer otvorio je vrata čovjeku koji je prvo pozvonio kao molitelj za pomoć. No tada ga je izvrijeđao i žestoko udario po licu. Schwerdtfeger je pao i slomio dva rebra. Zašivena mu je i rana na licu. Novine ga citiraju kako je rekao: „Imao sam sreće usprkos mojoj nesreći.“

„Mnogi ga uključuju u svoje molitve“

Ljudi u biskupiji, a također i vodstvo biskupije, šokirani su i „vrlo pogođeni“, rekao je glasnogovornik za KNA. „Želimo mu dobar i brz oporavak. Mnogi ga uključuju u svoje molitve i nadaju se da će brzo ozdraviti.“

Schwerdtfeger je 1. listopada napunio 75 godina, a sljedeći dan je papa Franjo prihvatio njegovo starosno odricanje od službe. Bio je pomoćni biskup 28 godina, a nakon starosne ostavke biskupa Norberta Trellea u jesen 2017., privremeno je vodio biskupiju gotovo godinu dana dok u službu nije uveden sadašnji biskup Heiner Wilmer. Pomoćni biskup podupire poglavara biskupije, dijecezanskog biskupa, u njegovim zadaćama vodstva.