Budi dio naše mreže
Izbornik

Poruka panamskih biskupa mladima

Panama (IKA)

Godinu dana nakon Svjetskoga dana mladih koji se slavio u Panami u siječnju 2019. godine, Panamska biskupska konferencija odlučila je kolovoz posvetiti mladima, prenosi Vatican News.

Predsjednik Vijeća za pastoral mladih Panamske biskupske konferencije mons. Manuel Ochogavía Barahona objavio je na YouTube kanalu video poruku, u kojoj je istaknuo kako ova teška vremena koja je uzrokovala pandemija Covid-19 zahtijevaju kreativnost mladih koja je sigurno jedina u stanju dati važne odgovore na trenutačne izazove.

Odatle i poticaj biskupa mladima da idu dalje naviještajući radost Evanđelja, ostajući ujedinjeni, radeći i boreći se za mnoge mlade kojima je potrebna pomoć. Pastoral mladih nije u karanteni, rekao je biskup Ochogavía Barahona i poručio: “Dragi mladi, nova povijest počinje i svi ste vi njezini protagonisti”.

Sa svoje strane Panamska BK jamči pratnju i molitvu, kao baklja koja osvjetljava svu panamsku mladež. Danas više nego ikad moramo držati upaljeno svjetlo kako bismo svijetu rekli da je Krist živ i da hoda pokraj nas, zaključio je biskup Ochogavía Barahona.