Budi dio naše mreže
Izbornik

Đakovačko-osječka metropolija

Duhovne vježbe svećenika u Karmelu sv. Ilije na Buškom jezeru

U organizaciji Nadbiskupijskoga povjerenstva za trajnu formaciju svećenika, zazivom Duha Svetoga u Karmelu sv. Ilije proroka na Buškom jezeru u ponedjeljak 26. rujna počele su petodnevne duhovne vježbe za trinaestoricu svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije. 

Katehetska nedjelja u Otoku

Katehetska nedjelja, uz zaziv Duha Svetoga za početak nove školske godine, proslavljena je u nedjelju 25. rujna u župnoj crkvi Sv. Antuna Padovanskog u Otoku.

Euharistijsko slavlje prigodom Biskupijskog dana u Požegi

Povodom Biskupijskog dana u Požegi, 24. rujna 2022. svečano koncelebrirano euharistijsko slavlje u požeškoj katedrali predvodio je biskup Antun Škvorčević u zajedništvu s predsjednikom HBK nadbiskupom Želimirom Puljićem i još osam (nad)biskupa.

S Biskupijskog dana u Požegi upućen pozdrav papi Franji

S Biskupijskog dana u Požegi, održanog 24. rujna 2022. o 25. obljetnici uspostave Požeške biskupije, upućen je pozdrav i zahvala papi Franji za Pismo koje je biskup Antun Škvorčević primio od Njegove Svetosti za spomenutu obljetnicu Požeške biskupije i za čestitku prigodom 50. obljetnice njegova misništva i 25. obljetnice biskupstva. Prenosimo u cijelosti pozdrav papi Franji, koji je potpisao biskup Antun Škvorčević.

Biskupijski dan u Požegi

O 25-toj obljetnici Požeške biskupije, 24. rujna održan je u Požegi Biskupijski dan na kojem su se okupili svi oni koji u ovoj mjesnoj Crkvi imaju određenu službu ili posebno poslanje: svećenici, đakoni, redovnici i redovnice, vjeroučitelji i odgojiteljice u vjeri, članovi župnih pastoralnih i ekonomskih vijeća, lektori, izvanredni djelitelji svete pričesti, članovi župnih pjevačkih zborova, pjevački zborovi mladih, crkvenih udruga i pokreta, molitvenih zajednica te učenici i djelatnici biskupijskih katoličkih škola.

Zahvalno hodočašće Marijinih legionara u Ilači

Šesnaesto tradicionalno zahvalno hodočašće Marijinih legionara, koje je okupilo oko 700 legionara iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, održano je u subotu 24. rujna u najistočnijem hrvatskom marijanskom svetištu u Ilači.

Ovčara: Godišnje zahvalno hodočašće Milosrdnom Isusu

Nekoliko stotina vjernika iz župa Slavonskobrodskog, Đakovačkog, Vinkovačkog i Otočkog dekanata, pa i iz drugih krajeva Slavonije, hodočastilo je u subotu, 24. rujna u Svetište Božjega milosrđa na Ovčaru, u župi Levanjska Varoš, došavši Milosrdnom Isusu zahvaliti za sve milosti i uslišane molitve tijekom ove godine.

Deveta postaja molitvenog hoda ususret Stadlerovoj obljetnici

Deveta postaja molitvenog hoda ususret 180. obljetnici rođenja i krštenja sl. Božjega Josipa Stadlera, prvoga vrhbosanskog nadbiskupa, koja će biti proslavljena 24. siječnja iduće godine, bila je u subotu 24. rujna u Župi Bl. Alojzija Stepinca u Slavonskom Brodu.

1 2 3 368