Budi dio naše mreže
Izbornik

Đakovačko-osječka metropolija

Biskup Škvorčević blagoslovio novu župnu kuću u Đulovcu

U nedjelju 17. siječnja požeški biskup Antun Škvorčević u župnoj crkvi Duha Svetoga u Đulovcu, nedaleko od Daruvara, predvodio je slavlje blagoslova novoizgrađene župne kuću u kojoj se nalaze prostori za župne pastoralne aktivnosti, župni ured i svećenički stan.

Sastanak ravnatelja katoličkih škola Požeške biskupije uoči nastavka školske godine

Na poziv Ureda za katoličke škole u Požeškoj biskupiji na početku nove građanske godine, a u pripravi za početak nastave u drugom polugodištu školske godine 2020./2021., u petak 15. siječnja u prostorima Biskupskog ordinarijata u Požegi održan je radni sastanak ravnatelja na kojem su, uz njih, bile nazočne i voditeljice računovodstva katoličkih škola u Požeškoj biskupiji.

Vjernici Požeške biskupije prikupili više od 600 tisuća kuna za stradale u potresu

Na dan razornog potresa u Petrinji, Glini, Sisku i okolici, 28. prosinca 2020., biskup Antun Škvorčević telefonskim putem izrazio je biskupu Vladi Košiću, svećenicima i svima nastradalima svoju osobnu blizinu i suosjećanje a Požeška biskupija dostavila je prvu novčanu pomoć Caritasu Sisačke biskupije za nastradale kao i najosnovnije potrepštine za život.

Webinar o cjepivu protiv covida-19 u organizaciji HKLD-a podružnice Osijek

U organizaciji osječke podružnice Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva (HKLD) održano je online predavanje putem platforme Zoom u utorak, 12. siječnja. Online predavanje, popularno zvano webinar, obradilo je temu cijepljenja protiv koronavirusa koji uzrokuje covid-19 (SARS-CoV 2).

Vjeroučiteljsko poslanje u složenosti virtualne komunikacije

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje te katehetskih ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije i Požeške biskupije, u utorak 12. siječnja održan je stručni skup u virtualnom okruženju (online) vjeroučitelja osnovnih i srednjih škola Đakovačke-osječke metropolije o temi „Vjeroučiteljsko poslanje u složenosti virtualne komunikacije“.

Nadbiskup Hranić predvodio proslavu svetkovine Gospe Brze Pomoći

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predvodio središnju hodočasničku euharistiju na svetkovinu Gospe Brze Pomoći, ujedno Nadbiskupijski dan molitve i pokore za smirenje i prestanak pandemije i za žrtve potresa, u petak 8. siječnja, u Župi i svetištu Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu.

1 2 3 186