Budi dio naše mreže
Izbornik

Đakovačko-osječka metropolija

Središnje biskupijsko ekumensko slavlje u Novoj Gradiški

Na početku Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana pod geslom „Vidjesmo gdje izlazi zvijezda njegova pa mu se dođosmo pokloniti“ (Mt 2,2) u župnoj crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevce Marije u Novoj Gradiški održano je 18. siječnja središnje ekumensko molitveno slavlje Požeške biskupije.

Početak Molitvene osmine u đakovačkoj Župi Svih svetih

U đakovačkoj Župi Svih svetih, u utorak, 18. siječnja počela je Molitvena osmina za jedinstvo kršćana, a večernje misno slavlje predvodio je vlč. dr. Antun Japundžić, voditelj Nadbiskupijskog ureda za ekumenizam i međuvjerski dijalog te voditelj i predsjednik Ekumenske koordinacije osječke regije.

Sprovodni obredi i misa zadušnica za vlč. dr. Slavka Platza

Ukop vlč. dr. Slavka Platza održan je 17. siječnja na Gradskom groblju u Đakovu. Sprovodne obrede predvodio je dekan đakovačkoga KBF-a prof. dr. Vladimir Dugalić, a misu zadušnicu u đakovačkoj katedrali nadbiskup Đuro Hranić u koncelebraciji s pomoćnim biskupom Ćurićem, umirovljenim nadbiskupom Marinom Srakićem i tridesetak svećenika.

Preminuo vlč. dr. Slavko Platz

U subotu, 15. siječnja u Đakovu je u 87. godini života i 61. godini svećeništva preminuo vlč. dr. Slavko Platz, profesor u miru.

Duhovna obnova ministranata

U Župi Preslavnoga Imena Marijina u Osijeku u subotu, 15. siječnja održana je pod vodstvom župnika, preč. Ivana Jurića i župnog vikara Nine Perice duhovna obnova ministranata.

Osmi molitveni susret unutar novoga ciklusa „Lectio divina“

U pastoralnim prostorima Nadbiskupskog vikarijata u Osijeku u četvrtak, 13. siječnja održan je osmi molitveno-biblijski susret unutar novoga ciklusa Lectio divina, pod vodstvom vlč. dr. Davora Vukovića, profesora fundamentalne teologije u Đakovu i sveučilišnog kapelana u Osijeku.

1 2 3 295