Budi dio naše mreže
Izbornik

Đakovačko-osječka metropolija

Posjet biskupa Prospera iz Tanzanije konkatedralnoj župi

Započinjući trotjedni posjet Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji pomoćni biskup Nadbiskupije Arusha iz Tanzanije, mons. Prosper Balthasar Lyimo, predvodio je u nedjelju 16. veljače večernje euharistijsko slavlje u konkatedrali Sv. Petra i Pavla u Osijeku.

Biskup Škvorčević krstio peto dijete roditelja Stanišić u Lužanima

Požeški biskup Antun Škvorčević pohodio je 15. veljače Župu Gospe Fatimske u Lužanima i u župnoj crkvi predvodio euharistijsko slavlje tijekom kojeg je krstio Nikolinu, peto dijete Mladena i Andreje Stanišić. U homiliji je ustvrdio kako nas drevni događaji iz Biblije "potiču da otkrijemo kojoj se to zlatnoj teladi danas u Hrvatskoj klanjaju ljudi na različitim razinama i putovima, napose u politici i gospodarstvu, koji u borbi za vlašću i za bogatstvom gaze savjest i odbacuju Boga, i čiji životi nerijetko završavaju u žalosti i ruševini".

Socijalna tribina u Vikarijatu Osijek

Nastavljajući četvrti godišnji ciklus večernjih socijalnih tribina u Vikarijatu Osijek na trećoj tribini održanoj 13. veljače mr. socijalnog nauka Crkve Igor Jakobfi pojasnio je zašto i kako je socijalni nauk Crkve (SNC) neizostavni sadržaj vjerske pouke.

Biskup Petanjak predvodio misno slavlje u povodu blagdana Gospe Lurdske u Slavonskom Brodu

Blagdan Gospe Lurdske i 28. Svjetski dan bolesnika svečano je u utorak, 11. veljače, proslavljen u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu. Uz domaćeg gvardijana fra Klaudija Milohanovića i još desetak svećenika iz Slavonskog Broda i susjedne Bosanske Posavine večernje misno slavlje predvodio je krčki biskup mons. Ivica Petanjak.

Nadbiskup Hranić pohodio KBC Osijek povodom 28. Dana bolesnika

Na blagdan Gospe Lurdske i Svjetski dan bolesnika, 11. veljače, đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, u pratnji dekana Osječkog istočnog dekanata preč. Ivana Jurića, bolničkog kapelana o. Rafaela Kiedrowicza, CSSp i tajnika Nadbiskupskog ordinarijata vlč. Domagoja Lackovića, posjetio je KBC Osijek i pacijente Zavoda za nefrologiju.

Proslavljena 125. obljetnica čašćenja Gospe Lurdske u Sikirevcima

Spomen Gospe Lurdske pod geslom „Marija Majka Crkve“ 11. veljače svečano je proslavljen u Župi sv. Nikole biskupa u Sikirevcima. Svečano misno slavlje uz domaćeg župnika vlč. Stjepana Šumanovca, kapelana Roberta Djosuuoa, vlč. Domagoja Lackovića i vlč. Vladimira Manduru, predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup u miru mons. Marin Srakić.

1 2 3 101