Budi dio naše mreže
Izbornik

Đakovačko-osječka metropolija

Nadbiskup Srakić: Život svakog ljudskog bića nezamislive je vrijednosti

„Život svakog ljudskog bića nezamislive je vrijednosti. To je naročito očito kada pomislimo da Bog nije oklijevao žrtvovati svoga vlastitog Jedinorođenog Sina, da taj život cvjeta u punini“, rekao je umirovljeni đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić predvodeći 21. travnja u osječkoj konkatedrali Sv. Petra i Pavla svečano misno slavlje o svetkovini Uskrsa.

Nadbiskup Hranić: Dobro uvijek pobjeđuje i ima posljednju riječ

„Pobijedila je Ljubav – slavimo Uskrs! Isusov je grob trećega dana od njegove smrti osvanuo prazan. Nije ovdje, nego uskrsnu – rekao je anđeo ženama koje su toga prvoga dana u tjednu došle na grob. Zadnja riječ o ljudskom životu nije zato na groblju, nego u zajedništvu s Bogom“, rekao je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, na svetkovinu Uskrsa, 21. travnja, predvodeći svečano misno slavlje u đakovačkoj katedrali.

Uskrsno bdjenje u Gundincima

Vazmeno bdjenje na Veliku subotu 20. travnja u župnoj crkvi Sv. Mateja u Gundincima predvodio je ravnatelja Hrvatske katoličke mreže i Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina uz župnika Josipa Dominkovića te domaćeg sina dr. Dragu Tukaru.

Obredi Muke Gospodnje u osječkoj konkatedrali

Obrede Muke Gospodnje – službu riječi, klanjanje križu i svetu pričest – predvodio je u predvečerje Velikoga petka, 19. travnja 2019. u osječkoj konkatedrali sv. Petra i Pavla župnik konkatedralne župe mons. Adam Bernatović. Sudjelovao je đakovačko-osječki nadbiskup u mir Marin Srakić, svećenik u miru Vladimir Mirkut, tajnik Nadbiskupskog ordinarijata Domagoj Lacković te župni vikari Robert Almaši i Zlatko Hnatešin.

Obredi Muke Gospodnje u đakovačkoj katedrali

Brojni su vjernici u predvečerje Velikog petka, 19. travnja pohodili đakovačku katedralu te sudjelovali u obredima Muke Gospodnje, koje je predvodio župnik đakovačke župe Svih svetih Tomislav Ćorluka, uz sudjelovanje nadbiskupa Đure Hranića, imenovanog biskupa Ivana Ćurića te još nekoliko svećenika.

Obred Muke Gospodnje u požeškoj katedrali

Na Veliki petak, 19. travnja biskup Antun Škvorčević predvodio je obred Muke Gospodnje u požeškoj katedrali, u zajedništvu sa svećenicima djelatnima u župi sv. Terezije Avilske i u središnjim biskupijskim ustanovama. U prvom dijelu obreda, odnosno u Službi riječi, naviještena su biblijska čitanja i svečano otpjevana Muka po Ivanu.

Veliki petak na požeškoj Kalvariji

Na Veliki petak, 19. travnja u prijepodnevnim satima mnoštvo vjernika iz Požege i okolice na požeškoj Kalvariji sudjelovalo je u pobožnosti Križnog puta koju je predvodio biskup Antun Škvorčević.

Obredi Muke Gospodnje u Srijemskoj Mitrovici

Na Veliki petak, 19. travnja, u srijemskoj prvostolnici sv. Dimitrija, đakona i mučenika, u Srijemskoj Mitrovici, obrede Muke Gospodnje predvodio je srijemski biskup Đuro Gašparović.

1 2 3 28