Budi dio naše mreže
Izbornik

Đakovačko-osječka metropolija

Edukacija djelatnika Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije

Hrvatski Caritas (HC) pokrenuo je projekt E-Caritas za sve nad/biskupijske Caritase u Hrvatskoj. Na tom tragu Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije organizirao je 28. listopada u Vijećnici Nadbiskupskog Vikarijata u Osijeku cjelodnevnu edukaciju za svoje djelatnike.

Osijek: Upoznavanje đakona s djelovanjem studentskog pastorala

U župnoj dvorani Župe sv. Ćirila i Metoda u Osijeku, u utorak, 27. listopada trojica novozaređenih đakona Đakovačko-osječke nadbiskupije, vlč. Krešimir Iljazović, vlč. Robert Erk i vlč. Bruno Diklić, susreli su se sa sveučilišnim kapelanom prof. dr. Davorom Vukovićem, studentskim kapelanom vlč. Mariom Žigmanom, predsjednicom udruge Duhos prof. dr. Marcelom Šperandom te predstavnicima studenata koji djeluju unutar studentskog pastorala.

Mjesec hrvatske knjige u „Veronikinom rupcu“ u Osijeku

U Mjesecu hrvatske knjige Katolička udruga za pomoć starijim i nemoćnim osobama „Veronikin rubac“ u Osijeku 26. listopada predstavila je 25. dopunjeno izdanja knjige „Hrvatski zavjetni križ“ franjevca i povjesničara Svetislava Stjepana Krnjaka, OFM, koje je, uoči večernje mise, održano u dvorani Franjevačkog samostana sv. Križa.

Svečani zavjeti s. Marije Margarete od Presvetog Srca Isusova

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predslavio je 24. listopada u Karmelu sv. Josipa u Breznici Đakovačkoj misu tijekom koje je svoje svečane redovničke zavjete položila s. Marija Margareta od Presvetog Srca Isusova (Dragana Boškić).

Proslava zlatnih jubileja u Vukovaru

Franjevac Reda manje braće fra Venancije Mihaljević proslavio je u nedjelju 25. listopada u crkvi Sv. Filipa i Jakova, u Vukovaru zlatni jubilej svećeništva zajedno s redovnicama milosrdnih sestara sv. Križa: s. Elizom Lajčak, s. Alemkom Štefanko, s. Bernadetom Mihaljević i s. Imeldom Dalić, koje su slavile svoj zlatni jubilej u redovničkim zavjetima.

Mise zahvalnice u Đakovu i Osijeku

U đakovačkoj katedrali sv. Petra i osječkoj konkatedralnoj župi sv. Petra i Pavla proslavljene su u nedjelju, 25. listopada godišnje mise zahvalnice za plodove zemlje.

1 2 3 165