Budi dio naše mreže
Izbornik

Đakovačko-osječka metropolija

Hodočašće hrvatskih branitelja, vojske i policije u Voćin

Prigodom 28. obljetnice razaranja Gospinog svetišta u Voćinu i ubojstva četrdeset sedam njegovih stanovnika, 13. prosinca održano je hodočašće nekoliko tisuća hodočasnika u to svetište, rodbina voćinskih žrtava i poginulih branitelja, a po jedanaesti put pridružili su im se hrvatski branitelji, vojska i policija.

„Brak hrvatskih branitelja iz perspektive jednog psihijatra-psihoterapeuta“

“Obiteljski četvrtak” na temu „Brak hrvatskih branitelja iz perspektive jednog psihijatra-psihoterapeuta“ održan je 12. prosinca u pastoralnim prostorima pri Vikarijatu Osijek u organizaciji Bračnog i obiteljskog savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije, Instituta za novu evangelizaciju “Sveti Ivan Pavao II.” i Povjerenstva za pastoral braka i obitelji Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Slavonski Brod: Adventska duhovna obnova za članove HKLD-a

Adventsku duhovnu obnovu za članove Hrvatskog katoličkog liječničkog društva podružnica Slavonski Brod i članove njihovih obitelji predvodio je u četvrtak, 12. prosinca u župi sv, Leopolda Mandića na Mikrorajonu u Slavonskom Brodu domaći župnik Robert Farkaš, duhovnik društva.

Muzikologinja Brankica Ban otkrila nepoznati „Tantum ergo“ fra Marijana Jaića

Na ovogodišnjem 13. festivalu Glazbene božićne svečanosti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku (GLAZ-B-OS), koji se održava od 8. do 10. prosinca, u okviru programa nastavnika i studenata Odsjeka za glazbenu umjetnosti te gostiju, dr. sc. Brankica Ban izlagala je 10. prosinca o temi „Nepoznati Tantum ergo fra Marijana Jaića“.

Požeška biskupija darovala opremu Općoj županijskoj bolnici u Požegi

U vremenu došašća obilježenom darivanjem, 10. prosinca požeški biskup Antun Škvorčević u pratnji prepošta Stolnoga kaptola Ivice Žuljevića i ravnatelja Caritasa Požeške biskupije Ivana Popića posjetio je Opću županijsku bolnicu u Požegi i odjel abdominalne kirurgije koji je Požeška biskupija opremila s novim bolničkim krevetima i popratnom opremom.

1 2 3 86