Budi dio naše mreže
Izbornik

Đakovačko-osječka metropolija

Susret osoba s invaliditetom vinkovačke regije

Pod geslom „Evo nas pred tobom Marijo“ u župi Bezgrešnog Srca Marijina u Vinkovačkom Novom Selu 20. listopada održan je 15. susret osoba s invaliditetom vinkovačke regije. Susret je organiziralo Nadbiskupijsko povjerenstvo za Pastoral osoba sa invaliditetom i članova njihovih obitelji vinkovačke regije, koja obuhvaća Vinkovački, Vukovarski i Otočki dekanat.

Prvi duhovni susret KMNL-a Regije Osijek

Prvi duhovni susret ekipa Katoličke malonogometne lige (KMNL) Regije Osijek u sezoni 2019./2020. održan je 18. listopada u Župi Uzvišenja sv. Križa, Retfala.

Misijska nedjelja u župi Otok

I ove godine je u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Otoku u nedjelju 20. listopada na jutarnjem misnom slavlju svečano proslavljena Misijska nedjelja. Prigodnim programom svoj doprinos slavlju dali su vjeroučenici petih i sedmih razreda, a pripremila ih je s. Marta Kovačić.

Radionice u Caritasovom Centru za prihvat beskućnika u Osijeku

Korisnici Caritasovog Centra za prihvat beskućnika – Osijek sudjelovali su na tri radionice organizirane u sklopu provedbe treće godine programa „Resocijalizacija beskućnika – kroz dnevni boravak do podrške pri zapošljavanju“, sufinanciranog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Dekanska konferencija u Đakovu

Pod predsjedanjem đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića, u Nadbiskupskom domu u Đakovu u ponedjeljak 21. listopada održana je dekanska konferencija. Na konferenciji je sudjelovao i pomoćni biskup Ivan Ćurić te gotovo svi dekani s područja Nadbiskupije.

Misijska nedjelja u požeškoj katedrali

Na svjetski misijski dan, u nedjelju 20. listopada, požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je večernje euharistijsko slavlje u požeškoj katedrali u zajedništvu sa svećenicima djelatnima u župi Sv. Terezije Avilske i središnjim biskupijskim ustanovama.

Biskup Škvorčević: Molitva je čudesna komunikacija između neba i zemlje

Župa Sv. Josipa u Slatini proslavila je u nedjelju 20. listopada 100. obljetnicu postojanja svečanom misom koju je u župnoj crkvi predvodio požeški biskup Antun Škvorčević u zajedništvu sa župnikom i dekanom Draganom Hrgićem, arhiđakonom Slavonsko podravskog arhiđakonata Vladimirom Škrinjarićem i drugim svećenicima Slatinskoga dekanata.

1 2 3 70