Budi dio naše mreže
Izbornik

Đakovačko-osječka metropolija

Mjesečna pobožnost Majci Triput Divnoj u Osijeku

Uoči večernje mise, na Dan hodočasničke Gospe, 18. u mjesecu u crkvi retfalačke župe Uzvišenja sv. Križa u Osijeku održava se molitvena pobožnost „Slavlje Saveza“ između Marije Majke Triput Divne i njezinih župnih štovatelja. U travnju je pobožnost održana u ponedjeljak, 19. kada je u molitvi župljana sudjelovao bogoslov Antun Nikolić. Nakon pobožnosti slavljena je misa koju je predvodio župni vikar Matija Aušić, a propovijedao vikar Mario Žigman.

Katehetski susret u osječkoj Župi Uzvišenja sv. Križa

Ciklus katehetskih susreta rasta u vjeri „Katolici, dobro došli kući!“, uz vodstvo teologa i filozofa prof. dr. sc. Krešimira Šimića, nastavljen je 19. travnja u retfalačkoj Župi Uzvišenja sv. Križa u Osijeku

Kršteno peto i šesto dijete u obitelji Verić

Izaslanik nadbiskupa Đure Hranića preč. dr. Drago Tukara, ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije i Nadbiskupskog vikarijata u Osijeku, krstio je četvero djece: Šimuna Grgića, Gabrijelu Babić te blizance Lovru i Martu – peto i šesto dijete u obitelji Verić u nedjelju, 18. travnja u Župi svetoga Lovre đakona i mučenika u Babinoj Gredi.

Duhovna obnova u Brodskom Vinogorju

Duhovnu obnovu pod geslom „Vjeruj u Božju dobrotu i milosrđe!“ na treću vazmenu nedjelju, 18. travnja predvodio je u župi Uznesenja BDM u Brodskom Vinogorju u Slavonskom Brodu vlč. Miro Tomas, voditelj Centra Božjeg milosrđa na Ovčari kod Đakova i duhovnik Pokreta Božjeg Milosrđa za Đakovačko-osječku nadbiskupiju

Novi broj Diacovensije

Objavljen je prvi ovogodišnji broj znanstvenoga časopisa Diacovensia – Teološki prilozi.

Dvanaesti susret unutar ciklusa "Lectio divina"

U pastoralnim prostorima Nadbiskupskog vikarijata u Osijeku četvrtak, 15. travnja održan je dvanaesti biblijsko-molitveni susret unutar ciklusa Lectio divina, pod vodstvom vlč. dr. Davora Vukovića, profesora fundamentalne teologije u Đakovu i sveučilišnog kapelana u Osijeku.

1 2 3 212