Budi dio naše mreže
Izbornik

Đakovačko-osječka metropolija

Spomen na Vrbsko-ruščičke žrtve

Mještani općine Klarak i Gornje Vrbe obilježili su u srijedu 20. veljače 84. obljetnicu Vrbsko-ruščičkih žrtava, odnosno stradanja svojih šestorice sumještana, koje su na taj dan 1935. godine pobili jugoslavenski žandari, jer su krenuli u mirne prosvjede protiv represije velikosrpskog režima.

Predavanje p. Mihályja Szentmártonija, SJ u Osijeku

U utorak 19. veljače u organizaciji Ureda za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije i udruge Duhos u Župi sv. Ćirila i Metoda u Osijeku održano je predavanje „Vjerovati srcem – uloga čuvstava u duhovnom životu“ koje je predvodio p. Mihály Szentmártoni, SJ, profesor psihologije i duhovnosti na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu.

Obljetnica stradanja Sibinjskih žrtava

Mještani Sibinja, Odvoraca i okolnih sela Slavonskoga Broda i ove su se godine 19. veljače prisjetili svojih hrabrih sumještana, osmorice seljaka iz odvoračkih sela: Stjepana Gunčevića, Antuna Ercegovića, Mate Pejića, Đuke Štimca, Petra Topalovića, Ivana Jankovića, Ivana Katalinića i Antuna Perkovića.

Dekanatski susret bračnih parova u Valpovu

U ponedjeljak 18. veljače u pastoralnom centru župe Valpovo održan je susret bračnih parova Valpovačkog dekanata, na kojemu se okupilo dvadestak bračnih parova.

Biblijsko-molitvena večer u Osijeku

U organizaciji Instituta za novu evangelizaciju „Sv. Ivan Pavao II.“ 18. veljače u pastoralnim prostorima pri Vikarijatu Osijek održana je još jedna Biblijsko-molitvena večer pod vodstvom vlč. Krešimira Bulata.

Bračni susret u Đakovu

Originalni Bračni susret, 29. po redu u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji održan je od 15. do 17. veljače u kući za duhovne obnove Milosrdnih sestara sv. Križa – Betanija u Đakovu. Sudjelovalo je 12 bračnih parova. Uz tri tim-para voditelja i vlč. Tomislava Ćorluku Bračni susret je protekao radno. Parovi su marljivo radili na sebi i svom bračnom odnosu.

1 2 3 9