Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočašće kapeli Gospe Lurdske u Gašincima

Slavonski Brod (IKA)

Stotinjak vjernika župe sv. Filipa i Jakova – Odvorci hodočastili su na blagdan Gospe Fatimske, u srijedu 13. svibnja, u Gašince te poštujući mjere opreza i sigurnosti kod kapele Gospe Lurdske smještene u šumi slavili misu, koju je predvodio domaći župnik Željko Grigić.

Hodočasnici su putem molili krunicu, od župne crkve u Grgurevićima do kapele te prije mise litanije i molitvu Gospi Fatimskoj.

U prigodnoj homiliji župnik Grigić promišljao je o znakovima  vremena naglasivši kako je upravo Marija najprepoznatljiviji znak Božje ljubavi. Pojasnio je da, kao što nas znakovi na cesti upućuju na pravi smjer i mi ih poštujemo, tako smo pozvani, napose mi kršćani, prepoznavati i poštivati znakove Božje ljubavi, koji su i danas tako očiti u ovome svijetu.

„Osobiti znakovi pojavljuju se u Fatimi i Lurdu pred djecom kojoj se ukazala Djevica, ali i pred mnogima. Sama ukazanja su znak, kao i kasnije promišljanje o samim događajima koje polazi od života Djevice. Ona, Djevica Marija postade svojim prihvaćanjem Božjega plana kao i vjerodostojnosti životom znakom Božje ljubavi i prisutnosti onima koji su je susretali. U tom smislu valja nam pripaziti kako hodamo i koje poruke u znaku našega života drugi mogu izolirati dok nas susreću, dok s nama dijele možda svakodnevicu“, poručio je župnik Grigić. 

Vjernike je pozvao da im hodočašće Gospinoj kapeli ubuduće postane tradicija o svakom njezinu blagdanu.

 

Ključne riječi:
Gospa Fatimska