Budi dio naše mreže
Izbornik

„Majčina večer“ u Gunji

Gunja (IKA/TU)

Već tradicionalno u povodu Majčina dana župa svetoga Jakova, apostola, iz Gunje u svojoj crkvi upriliči takozvanu „Majčinu večer“. Tako je i ove godine 12. svibnja u punoj gunjanskoj crkvi održan duhovno-molitveni program u kojem su župljani Gunje i gosti željeli istaknuti važnost majke u životu.

Program je  bio složen tako da je prvi dio bio posvećen Nebeskoj Majci Mariji, a drugi dio svim živim i pokojnim majkama. U samom programu kroz pjesmu, zatim molitvene meditacije i multimedijalni sadržaj, nastupila su gunjanska djeca, zatim mladi župe svetoga Jakova apostola „Božja družina“ i Mješoviti zbor župe Gunja. Posebni gosti bili su članovi mješovitog zbora župe Presvetog Srca Isusova iz susjednog Brčkog.

U programu su nastupili i bogoslovi iz Đakova Tomislav Vojnić Mijatov i Bernard Prelčec, koji su te nedjelje bili gosti na misama povodom Nedjelje Dobrog Pastira, te su uz đakona Luku Ćosića otpjevali jednu pjesmu.

Nakon programa u crkvi, svi prisutni nastavili su druženje ispred crkve uz tamburaše, hranu i piće. Ovakav program jedan je u nizu organiziran s ciljem jačanja župnog zajedništva, što je i ovog puta postignuto.

Ključne riječi:
„Majčina večer“ u Gunji