Budi dio naše mreže
Izbornik

Misa sa zazivom Duha Svetoga u župi sv. Dominika Savija na Koloniji u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

Svečano misno slavlje na Katehetsku nedjelju, 19. rujna u župi sv. Dominika Savija na Koloniji u Slavonskom Brodu predvodio je domaći župnik Josip Matanović.

Uz brojne vjernike na misi su sudjelovala školska djeca, a posebno lijepo bili su nekoliko osnovnoškolki odjevenih u svečane narodne nošnje, koju je izrađivala župnikova pokojna majka.

Prije mise je održana procesija iz župnog dvorišta do oltara gdje je slavljena misa sa zazivom Duha Svetoga na početku školske godine na sve školarce.

Nakon molitve vjernika, koju su čitali učenici, slijedio je prinos darova. Učenici odjeveni u narodne nošnje na oltar su donijeli priručnik i udžbenik iz vjeronauka, Katekizam Katoličke Crkve, loptu, kruh i vino.

Okupljene oko oltara sve učenike, a posebno prvašiće s njihovim torbama, na kraju je mise župnik blagoslovio i zazvao na njih Duha Svetoga da ih vodi i nadahnjuje u njihovu školovanju kako bi doista bili istinski Isusovi učenici.

Slavlje je pjevanjem animirao dječji zbor predvođen Antonijom Majić, i s. Pavkom Dujmović.

Poslije mise vjeroučiteljice Mirjana Ećimović i Marija Gelemanović djeci su darivali slatkiše i knjižice u kojima će svaki puta kada dođu na nedjeljnu misu dobiti potvrdu.