Budi dio naše mreže
Izbornik

Misa zahvalnica za sve molitelje u sklopu molitvene zajednice "Milosrdnog Isusa"

Vođinci (IKA)

Na blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u srijedu 8. prosinca u župi Vođinci ujedno se služila i misa zahvalnica za svakodnevne molitve krunice Božanskog Milosrđa.

Prije samog misnog slavlja, molitelji krunice Božanskog Milosrđa su kao i svaki dan, u razdoblju 8. prosinca 2015. do 8. prosinca 2021., molili krunicu Božanskom milosrđu, a potom  je u 15.30 započelo misno slavlje prigodnom pjesmom.

Župnik Ante Šiško nam je u prigodnoj propovijedi između ostalog rekao: „Misna čitanja nam govore o Božjem traganju za nama. U knjizi Postanka Bog traži Adama, doziva ga riječima: „Gdje si?“ Želi doći do njega kao što i danas želi doći do nas. Bog nas svakodnevno traži i doziva, a na nama je hoćemo li izaći i odazvati se. Svaka je osoba dosad u sebi imala Istočni grijeh, osim jedne žene, Blažene Djevice Marije. Ona je bila zaštićena od ljage Istočnog grijeha. Marija je oduvijek, od samih početaka ljudskog stvaranja bila predodređena, izabrana, da na ovaj svijet donese našeg Spasitelja. Od svih žena, u svim velikim gradovima i palačama, Gospodin izabire skromnu djevojku iz Nazareta. On šalje anđela Gabrijela da joj donese radosnu vijest. I sam njegov pozdrav: „Zdravo, milosti puna!“ govori da se raduje, da šalje poruku radosti. Unatoč pitanjima, sumnjama i strahovima, ona prihvaća Božji naum. Misna čitanja cijelo vrijeme vode prema trenutku kada ona govori: „Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi!“ To je vrhunac koji nas poziva da prihvatimo Božji plan po uzoru na Blaženu Djevicu Mariju.“

Jubilarna godina Božjeg Milosrđa otvorena je 8. prosinca 2015., na blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, molitvom krunice Božjeg Milosrđa u 15 sati. Crkva je od tada svaki dan otvorena u 15 sati da se svaki štovatelj Božjeg Milosrđa može moliti i utjecati Milosrdnom Isusu. Cijelu su jubilarnu godinu štovatelji dolazili i revno molili. Nisu ih nikakve nepogode zaustavile u molitvi. Nakon godinu dana zajednica je zamolila župnika da nastave moliti u 15 sati te da crkva u to vrijeme bude otvorena.

Župnik Ante im je dao blagoslov i od tada do danas su nastavili svaki dan dolaziti i sastajati se u molitvi. Svaki dan se moli krunica i zazivi Božjeg Milosrđa, čita iz dnevnika sv. Faustine, kojoj je Milosrdni Isus rekao da bez prestanka moli devetnicu s Njegovim nakanama. I tako se svakog 1., 11. i 21. u mjesecu moli devetnica. Moli se za razne nakane, od onih za svećenike, redovnike, redovnice, biskupe, moralnu obnovu obitelji, župe i domovine do onih za bolesne, umiruće i nerođenu djecu, mir i zdravlje u svijetu, ovisnike o drogi, alkoholu, kocki, psovki… Također se moli za duhovna zvanja, one koji još nisu upoznali Božju ljubav, koji su se udaljili od Isusa… Osim molitve, uvijek su bili na raspolaganju za bilo kakve akcije u župi. Uvijek su bili spremni pomoći onima u potrebi. Po tom pitanju su primjerice samo ove godine darovali za potrebe siromašnih na Madagaskaru 3.330 kn.

Nakon šest godina, oni su i dalje revni u svojoj molitvi Božanskom Milosrđu. Pratimo ih u molitvi i zazovimo Milosrdnog Gospodina da nastavi biti uz njih i njihovom hvalevrijednom zalaganju u molitvi. Neka na njih i na cijelu našu zajednicu siđe Božji blagoslov.