Budi dio naše mreže
Izbornik

Održani ministrantski susreti Baranjskog dekanata

Beli Manastir (IKA)

U Belom Manastiru u subotu 16. listopada održani su ministrantski susreti Baranjskog dekanata, a susret je organizirao Centar za mlade Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Susret je započeo u 10 sati sa svetom misom koju je predvodio voditelj Centra za mlade don Vitomir Zečević, uz koncelebraciju dekana Baranjskog dekanata vlč. Dejana Henčića.

Don Vitomir je je u kratkoj homiliji naglasio da je ministrantska služba odgovorna zadaća. Svaki ministrant poslužuje Bogu kod oltara. Da i mi svi budemo poput svetog Dominika Savija i svetog Tarzicija dobri Božji poslužitelji i svjedoci u igri, školi, crkvi i u obitelji. Nakon svete mise bio je kratak nagovor o ministrantskoj službi, a poslije je bio rad u skupinama.

Ministranti su u skupinama dobili određenu temu i izradili su svoj plakat te ga pred drugima prikazali. Jedna grupa je izradila plakat na temu svetog Josipa, a druga skupina je napravila plakat na temu Crkva danas. Poslije rada u skupinama pristupilo se turniru u stolnom nogometu i stolnom tenisu. Svi su ministranti bili radosni što mogu podijeliti svoje zajedništvo sa drugim ministrantima.

Slijedio je objed za sve sudionike. Ove susrete je pratilo lijepo vrijeme te su ministranti odigrali i revijalnu nogometnu utakmicu. Nakon utakmice svi su se ponovno našli u Centru za mlade te se radosno pozdravili jedni s drugima, uz obećanje da će se vidjeti sljedeće godine u još većem broju.