Budi dio naše mreže
Izbornik

Sjemeništarci iz Zadra u Župi sv. Petra i Pavla u Osijeku

Osijek (IKA/TU)

Petorica sjemeništaraca iz Nadbiskupijskog sjemeništa Zmajević iz Zadra, zajedno sa svojim rektorom preč. mr. Antom Dražinom i prefektom don Matom Žilićem, posjetili su u nedjelju 13. ožujka osječku konkatedralu i Župu sv. Petra i Pavla.

Zadarski sjemeništarci su posljednjih dana boravili u Slavoniji gdje su u franjevačkom samostanu u Iloku obavljali svoje godišnje duhovne vježbe. Po završetku duhovnih vježbi, na putu iz Iloka prema Zadru, zaustavili su se u Osijeku, gdje su sudjelovali na svečanom euharistijskom slavlju koje je predvodio rektor Dražina, u zajedništvu s domaćim župnikom mons. Adamom Bernatovićem, prefektom sjemeništa don Matom Žilićem i vlč. Ilijom Doganom, nadbiskupijskim povjerenikom za svećenička i redovnička zvanja.

Prigodnu homiliju održao je preč. Dražina, dok je maturant Ante Nimac posvjedočio o svome pozivu na svećeništvo te ohrabrio i sve one koji osjećaju duhovni poziv da se odazovu.

Na samom kraju misnog slavlja, župnik Bernatović izrazio je radost zbog prisutnosti sjemenišne zajednice na tom nedjeljnom euharistijskom slavlju te im zahvalio na njihovom dolasku i svjedočanstvu.

Po završetku euharistijskog slavlja zadarski sjemeništarci su zajedno sa svojim poglavarima posjetili Vikarijat u Osijeku, gdje je upriličen zajednički ručak, nakon čega su nastavili svoj put prema Zadru.