Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret bračnih parova Otočkoga dekanata

Slakovci (IKA/TU)

Susret bračnih parova Otočkoga dekanata u Slakovcima održan je u utorak 29. listopada. Osim bračnih parova, susretu su nazočili preč. Antun Knežević, dekan Otočkog dekanata, župnik iz Nijemaca Branimir Mađariac, župnik iz Lipovca Ivica Tušek te domaći župnik župe sv. Ane vlč. Mirko Mrnarević.

Susret je počeo pozdravom župnika-domaćina, molitvom litanija i kratkom meditativnom molitvom protkanom rečenicom „Isuse, sine Davidov, smiluj nam se“. Uslijedio je župnikov kratki uvod u teme koje su bile obrađene u dvije radionice: „Uloga molitve u bračnom i obiteljskom životu“ i „Važnost prihvaćanja u bračnom životu”. Nakon radionica svaka grupa je u kratkom izvješću predstavila svoja promišljanja, što je pomoglo u razmijeni iskustva i međusobnom obogaćenju.

Preč. Knežević je na kraju uputio svoj pozdrav i zahvalio na ustrajnosti u dolaženju na dekanatske bračne susrete. Izrekao je i želju da te teme, uz suradnju župnika, animiraju bračne susrete i u vlastitim župama, po mogućnosti jednom mjesečno.