Budi dio naše mreže
Izbornik

HBK

Drugi dan Katehetske jesenske škole za vjeroučitelje u posebnim uvjetima odgoja i obrazovanja

Drugoga dana Katehetske jesenske škole za vjeroučitelje u posebnim uvjetima odgoja i obrazovanja s temom „Vrednovanje učenika s teškoćama u nastavi“ održana su dva predavanja: „Odrednice i kriteriji vrednovanja u nastavi vjeronauka“ i „Vrednovanje i ocjenjivanje postignuća učenika s teškoćama u nastavi Vjeronauka“ te su predstavljena dva primjera obrade nastavne jedinice.

Predavanja prvoga dana Katehetske jesenske škole

Prvoga dana Katehetske jesenske škole za vjeroučitelje u posebnim uvjetima odgoja i obrazovanja u petak 15. listopada fra Ivan Široki održao je predavanje „Vrijednost i dostojanstvo osoba s invaliditetom“, a Ana-Marija Bohaček govorila je o temi „Učenici s teškoćama u procesu učenja u nastavi vjeronauka“.

Završen Međunarodni simpozij crkvenih pravnika

„Kanonsko pravo i Amoris laetitia: perspektive za pastoral braka i obitelji“ tema je XIV. međunarodnog simpozija crkvenih pravnika održanog 8. i 9. listopada u Bjelovaru u još uvijek u ograničavajućim okolnostima pandemije.

U Subotici održan peti susret generalnih tajnika biskupskih konferencije Srednje Europe

Peti susret generalnih tajnika biskupskih konferencije Srednje Europe održan je, 7. i 8. listopada u zgradi Bogoslovnog sjemeništa „Augustinum“ u Subotici u Republici Srbiji pod predsjedanjem zrenjaninskog biskupa Ladislava Nemeta, predsjednika Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda koja obuhvaća Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Kosovo, izvijestila je KTA.

Mons. Fabijan Svalina na Okruglom stolu o 'percepciji društvenih skupina prema hrvatskim braniteljima'

„Utjecaj i posljedice negativne percepcije društvenih skupina prema hrvatskim braniteljima“, bila je tema Okruglog stola koji je održan u Zagrebu u petak, 8. listopada, u organizaciji Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine. U ime Hrvatske biskupske konferencije sudjelovao je u radu novoimenovani srijemski biskup koadjutor mons. Fabijan Svalina.

Čestitka predsjednika HBK mons. Svalini

Čestitku predsjednika Hrvatske biskupske konferencije zadarskoga nadbiskupa Želimira Puljića mons. Fabijanu Svalini na imenovanju srijemskim biskupom koadjutorom prenosimo u cijelosti.

1 2 3 69