Budi dio naše mreže
Izbornik

HBK

Emisija „Aktualno“ o provedbenom ugovoru Vlade RH i Hrvatskog Caritasa

U emisiji „Aktualno“ Hrvatskoga katoličkog radija u petak 3. veljače o provedbenom ugovoru Vlade Republike Hrvatske i Hrvatskog Caritasa govorili su ravnatelj Hrvatskog Caritasa mr. sc. fra Tomislav Glavnik i izv. prof. dr. Ivan Milotić s Pravnog fakulteta i Fakuteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Mons. Želimir Puljić: „Nadam se da ćemo biti svjesni odgovornosti koju imamo prema blagu, prema ljudima koji ovdje žive i onima koji k nama dolaze“

Mons. Želimir Puljić, umirovljeni zadarski nadbiskup, gostovao je u emisiji Aktualno HKR-a u četvrtak, 2. veljače kao dugogodišnji predsjednik Vijeća HBK za kulturu i crkvena kulturna dobra. Od te službe, koju je obavljao 13 godina, mons. Puljić oprostio se i od članova toga Vijeća predsjedajući sjednicom Vijeća HBK za kulturu u subotu, 28. siječnja u zgradi HBK u Zagrebu.

U Gospiću će se 4. svibnja 2024. održati 12. Susret hrvatske katoličke mladeži

U prostorijama Biskupskog ordinarijata u Gospiću u srijedu 1. veljače pod predsjedanjem gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića održan je treći sastanak Odbora za organizaciju Susreta hrvatske katoličke mladeži u Gospićko-senjskoj biskupiji koji će se pod geslom „Raduj se za svoje mladosti!“ (usp. Prop 11, 9) održati u Gospiću u subotu 4. svibnja 2024. godine.

U HBK predstavljena poruka za Dan posvećenog života

Poruku za Dan posvećenog života predstavili su njezini potpisnici – predsjednik Vijeća HBK za ustanove posvećenoga života i družbe apostolskoga života gospićko-senjski biskup Zdenko Križić i predsjednik Hrvatske redovničke konferencije fr. Slavko Slišković, OP, u utorak 31. siječnja 2023., u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu.

Posjet đakona sjedištu Hrvatske biskupske konferencije

Polaznici Đakonske pastoralne godine 2022./2023. koju priređuje Nadbiskupijski pastoralni institut u Zagrebu posjetili su u utorak, 31. siječnja 2023. sjedište Hrvatske biskupske konferencije na Ksaveru u Zagrebu.

Poruka prigodom Dana posvećenog života 2023.

Predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ustanove posvećenoga života i družbe apostolskoga života gospićko-senjski biskup Zdenko Križić i predsjednik Hrvatske redovničke konferencije fr. Slavko Slišković, OP, uputili su poruku za Dan posvećenog života koji se slavi na blagdan Svijećnice 2. veljače 2023. Poruku prenosimo u cijelosti.

Održan sastanak Odbora HBK za mlade

Sastanak Odbora za mlade HBK-a održan je u četvrtak, 26. siječnja 2023., pod predsjedanjem šibenskog biskupa Tomislava Rogića u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu.

Carigradski patrijarh i ekumenska nastojanja u Hrvatskoj

Po završetku Svjetske molitvene osmine za jedinstvo kršćana, požeški biskup i predsjednik Biskupske komisije HBK za ekumenizam Antun Škvorčević sastao se u četvrtak 26. siječnja u Biskupskom domu u Požegi s djelatnicima koji su sudjelovali u organiziranju ekumenskih molitvenih programa.

1 2 3 106