Budi dio naše mreže
Izbornik

Nova mrežna stranica Hrvatskog Caritasa

Zagreb (IKA)

Mrežna stranica Hrvatskog Caritasa (www.caritas.hr) od 05. rujna obogaćena je redizajniranim vizualnim i funkcionalnim mogućnostima, a „prvi puta na jednom je mjestu dostupan i pregled aktivnosti svih članica mreže Caritasa u Hrvatskoj – 16 nad/biskupijskih Caritasa i Caritasa Vojnog ordinarijata“, ističe ravnatelj mons. Fabijan Svalina.

Opći podaci o Hrvatskom Caritasu i njegovim aktivnostima i djelovanju, nacionalnim programima i projektima, kao i tekućim istaknutim akcijama u zemlji i inozemstvu, osvježeni su fotodokumentacijom iz arhiva Hrvatskog Caritasa i nad/biskupijskih Caritasa te zorno prikazuju širok raspon djelovanja Caritasa i njegov doprinos općem blagostanju najpotrebitijih. Svima podupirateljima i donatorima omogućeno je lakše praćenje i podupiranje aktivnosti Hrvatskog Caritasa preko novog donacijskog modula on-line uplata.

Predsjednik Hrvatskog Caritasa mons. Josip Mrzljak naglašava „kako je ovo još jedan korak naprijed u procesu digitalizacije poslovanja, koje je započelo početkom ove godine velikim nacionalnim projektom na razini mreže Caritasa uvođenjem sustava E-Caritas, a kojim se želi na ujednačen i sustavan način pratiti na koje sve načine u karitativnom i humanitarnom radu Caritas pomaže ljudima u nevolji“. Hrvatski će Caritas u budućnosti nastojati i dalje razvijati stranicu kako bi se omogućilo prezentiranje rada i aktivnosti župnih Caritasa te na taj način pridonijeti promicanju kršćanskog volontarijata kao i odavanje priznanja brojnim ženama i muškarcima koji se nesebično daju u djelovanju župnih Caritasa. „U želji da ne sustanemo činiti male stvari velikom ljubavlju, utječemo se zagovoru sv. Majke Terezije“, rekao je biskup Mrzljak.

Novu mrežnu stranicu Hrvatskog Caritasa možete pogledati OVDJE.