Budi dio naše mreže
Izbornik

19. Riječki planinarski prižni put

25.03.2023. 13:30
Rijeka

Akademsko katoličko društvo Jeronim u suradnji s Uredom za pastoral Riječke nadbiskupije u subotu 25. ožujka organizira 19. Riječki planinarski prižni put.

Polazak je iz katedrale sv. Vida u kojoj će u 13:30 pred Čudotvornim raspelom biti uvodna molitva. Predvoditelj prvi nosi križ do prve postaje koju čitaju članovi AKD-a Jeronim, a potom se u čitanju i nošenju izmjenjuju predstavnici zajednica. Križni put iz katedrale sv. Vida ide riječkom Kalvarijom, preko Sv. Katarine i Veloga vrha do crkve Blažene Djevice Marije Karmelske na Donjoj Drenovi u kojoj će se slaviti misa u 18:30.

Tijekom križnog puta kratki odmor bit će kod kapele sv. Katarine gdje nas dočekuju župljani župe sv. Luke evanđelista s okrijepom i osvježenjem. Također, svećenici će se vjernicima i ove godine staviti na raspolaganje za sakrament svete ispovijedi. Tekst križnog puta pisao je član AKD-a Jeronim Stjepan Milković, a misao vodilja su rubni članovi društva (stradalnici potresa, ovisnici, samohrani roditelji, izbjeglice…)

Ovaj planinarski križni put je javna manifestaciju naše vjere na tradicionalnome putu križa kojim su hodale brojne generacije starih Riječana časteći spomen na čudo krvarenja Raspetoga Krista u današnjoj katedrali Svetoga Vida, a ostao je neprekinut i tijekom trajanja pandemije.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu