Budi dio naše mreže
Izbornik

29. hodočašće hrvatskih vojnika, policajaca i branitelja u Mariju Bistricu

03.10.2021. 08:00
Marija Bistrica

U nacionalnom svetištu u Mariji Bistrici u nedjelju, 3. listopada održat će se 29. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja.

Ovogodišnje hodočašće odvijat će se u posebnim okolnostima pandemije Covida-19, stoga će broj hodočasnika i program biti smanjeni i prilagođeni situaciji. U prostoru svetišta na otvorenom ispred glavnoga oltara, od 8 sati do mise, hodočasnici će imati mogućnost pristupiti sakramentu ispovijedi. Od 8.30 do 9.30 sati održat će se pobožnost križnoga puta, koju će hodočasnici pratiti sa zauzetih mjesta u Svetištu, dok će predsjedatelj slavlja s najužom pratnjom obilaziti postaje križnoga puta. Euharistijsko slavlje s početkom u 10 sati predvodit će vojni ordinarij u RH Jure Bogdan, a završetkom mise završit će i ovogodišnje hodočašće.

Hodočašću će nazočiti izaslanik ministra obrane državni tajnik Branko Hrg i zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Siniša Jurković. Zapovjednik 29. hodočašća Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja je zapovjednik Zapovjednog operativnog središta Glavnog stožera Oružanih snaga RH brigadni general Ivan Turkalj.

Hrvatska radio televizija će ovogodišnje hodočašće pratiti izravnim prijenosom na Prvome programu Hrvatske televizije (HTV1) i Prvome programu Hrvatskog radija (HR1), s početkom u 10 sati.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu