Budi dio naše mreže
Izbornik

333. zavjetno hodočašće vjernika grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj

02.07.2022. - 04.07.2022.
Marija Bistrica / Varaždin

333. zavjetno hodočašće vjernika grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj održat će se od 2. do 4. srpnja. Hodočašće predvodi varaždinski biskup Bože Radoš, a organizira župa sv. Josipa u Varaždinu.

HODOGRAM HODOČAŠĆA GRADA VARAŽDINA

Hodočašće započinje u subotu 2. srpnja u 3 sata blagoslovom hodočasnika u varaždinskoj katedrali, nakon čega će pješaci krenuti u Mariju Bistricu prema uobičajenom planu putovanja. Prolazit će kroz Trg slobode, Kapucinski i Vidovski trg, kroz Jalkovečku ulicu prema Beretincu i do Belskog dola gdje je malo odmorište. Hodočašće se nastavlja preko Podruta i Konjščine do Vinskog Vrha odakle u 14 sati započinje zajednička svečana procesija prema svetištu Majke Božje Bistričke, kamo se stiže oko 15 sati.
Prvog dana hodočašća misa u crkvi na otvorenom slavit će se u 19 sati, a u 21 sat bit će pobožnost „Put svjetla“ uz procesiju sa svijećama na kalvariji.

U nedjelju 3. srpnja u 9 sati, bit će pobožnost križnoga puta na kalvariji s početkom u 9 sati. Zavjetna misa u crkvi na otvorenom slavit će se u 11 sati.
Za vjernike koji će se pješacima pridružiti u nedjelju, organiziraju se autobusi čiji je polazak iz Varaždina u 6 sati. Povratna karta u iznosu od 60 kn može se kupiti na autobusnom kolodvoru do petka 1. srpnja (ujedno i za pješake koji se vraćaju autobusom).
Nakon oproštajne procesije u bistričkoj bazilici koja će biti u 15 sati, predviđen je povratak u Varaždin.

Zavjetno varaždinsko hodočašće u Mariju Bistricu završava u ponedjeljak 4. srpnja misom zahvalnicom u varaždinskoj katedrali s početkom u 19 sati.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu