Budi dio naše mreže
Izbornik

Proslava devetnice i blagdana bl. Marije Propetoga

30.06.2020. - 09.07.2020.
Blato na Korčuli

Blagdan hrvatske blaženice Marije Propetog Isusa Petković proslavit će se 9. srpnja u njezinom rodnom mjestu u Blatu na otoku Korčuli, gdje se nalazi i Svetište bl. Marije Propetog.

Središnje svečano koncelebrirano euharistijsko slavlje na blagdan predslavit će hvarski biskup Petar Palić. Misa će se slaviti u 19 sati na Plokati ispred župne crkve Svih svetih, a do mjesta misnog slavlja doći će se u svečanoj procesiji s moćima blaženice. Pola sata prije mise, također na Plokati, izvest će se „Blatski tanac“ i Viteška igra „Kumpanija“.

Prijepodnevne mise bit će u 8 sati (predvodi župnik i dekan don Željko Kovačević) i u 10 sati (predvodi don Josip Barišić, župnik iz Čilipa).

Od utorka 30. lipnja počinje devetodnevna duhovna priprava za blagdan, a ove godine Družba kćeri milosrđa osmislila ju je tako da svaki dan bude posvećen jednoj potrebi i molitvi na tu nakanu. Prvi dan je Dan molitve za nezaposlene i one u financijskim poteškoćama. Pobožnost na Plokati počinje u 19.30 sati, a euharistijsko slavlje u 20 sati. Predvoditelj prvih sedam dana devetnice bit će don Josip Galić, župnik župe Presvetog Srca Isusova iz Potoka. Teme sljedećih dana su: Dan molitve za misije, Dan molitve za djelotvorno milosrđe među ljudima, Dan molitve za duhovna zvanja, Dan molitve za duše u čistilištu.

Nedjelja je, kao i prijašnjih godina, Dan molitve za starije i bolesne. Toga dana pobožnost na Plokati počinje u 10 sati, a misa u 10.30 sati.

Predvoditelj pobožnosti i mise u ponedjeljak 7. srpnja, bit će vlč. Branko Koretić, župnik sv. Petra iz Ivanić-Grada, a taj dan je Dan molitve za bračne parove i izlječenje neplodnosti uz blagoslov obitelji. Nakon večernje mise nastavlja se euharistijsko klanjanje do ponoći.

Na uočnicu blagdana, 8. srpnja, bit će Dan molitve za obitelj i djecu – dan života. Te večeri bit će u 19.30 blagoslov svijeća i procesija do blaženičine rodne kuće te polaganje vijenca, zatim pjevana večernja i euharistijsko slavlje na Plokati koje će predvoditi župnik Kovačević.

NAPOMENA: ZBOG EPIDEMIOLOŠKIH RAZLOGA SVA MISNA SLAVLJA KOJA SU TREBALA BITI U SVETIŠTU BL. MARIJE PROPETOG BIT ĆE NA PLOKATI ISPRED ŽUPNE CRKVE SVIH SVETIH U BLATU.

 

 

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu