Budi dio naše mreže
Izbornik

40–satno euharistijsko klanjanje u katedralnoj župi u Hvaru

14.04.2019. - 17.04.2019.

Hvar, (IKA) – Na Nedjelju Muke Gospodnje, 14. travnja, u župi sv. Stjepana I., pape i mučenika, u Hvaru započinje četrdesetsatno euharistijsko klanjanje, poznatije kao quarantaore, poslije euharistijskoga slavlja. U katedralnoj župi 40-satno klanjanje pred Presvetim od posebnoga je značenja. Kroz dane euharistijskoga klanjanja u katedrali je organiziran i raspored klanjanja. Od 15 do 16 sati sat klanjanja imaju članovi bratovštine Sv. Nikole, a od 16 do 17 sati uz bratime bratovštine Sv. Križa u euharistijskome klanjanju sudjelovat će krizmanici s roditeljima.

Završna ura euharistijskoga klanjanja na Cvjetnicu počinje u 19 sati s pjevanjem psalma “Erubescat” o Isusu patniku koji pjeva muški zbor na latinskomu jeziku. Prigodnu propovijed uputit će ovogodišnji velikotjedni propovjednik svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije Ante Rako. Poslije završne ure euharistijskoga klanjanja, u 20 sati bit će slavljena misa.

Za 40-satnoga euharistijskoga klanjanja vjernici će u katedrali imati priliku za ispovijed od 10 do 12 sati i od 15.30 do 19 sati.

Euharistijsko klanjanje završit će na Veliku srijedu 17. travnja.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu