Budi dio naše mreže
Izbornik

5. Mladifest Hrvatska

30.06.2023. - 02.07.2023.
Sisak

U organizaciji Marijine legije, a uz potporu Sisačke biskupije, ove će godine od 30. lipnja do 2. srpnja biti održan 5. Mladifest Hrvatska.

Pripreme za festival su u tijeku, a 5. hrvatski Mladifest, organiziran po uzoru na onaj u Međugorju, bit će ove godine održan u Sisku, u župi sv. Kvirina.

Tijekom tri dana posjetitelji će sudjelovati u susretu tijekom kojeg će čuti svjedočanstva i kateheze. Uz molitveni program bit će svaki dan prilika za ispovijed.

Geslo ovogodišnjeg susreta je „A s njome su nam došla sva dobra i od ruku njezinih blago nebrojeno“ (Mudr 7,11).

Na 5. Mladifestu će već prvog dana, u petak 30. lipnja, svjedočiti izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić. Katehezu će održati međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić. Prvog dana će biti održan i križni put, a za svaku postaju će razmatranje napisati jedan hrvatski branitelj. Misno slavlje će služiti sisački biskup Vlado Košić.

Idućeg dana će svjedočiti fra Marinko Šakota koji će progovoriti o svom poznanstvu sa fra Slavkom Barbarićem koji je pokrenuo međugorski Mladifest 1989. U večernjim satima slijedi koncert duhovne glazbe.

Trećeg dana Mladifesta svjedočit će bračni par Pere i Katarina Eranović, misno slavlje će predvoditi šibenski biskup Tomislav Rogić, a klanjanje će voditi povjerenik za mlade Sisačke biskupije vlč. Marijan Štingl.

Sva tri dana susret će pjesmom animirati zbor te bend članova Marijine legije Kraljica od Sabe. Njihova pjesma „Vodi nas“ himna je 5. Mladifesta Hrvatska.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu