Budi dio naše mreže
Izbornik

60. obljetnica svećeništva don Ante Jelinčića

29.07.2021. - 30.07.2021.
Postira

Postira, (IKA) – Svećenik Hvarske biskupije don Ante Jelinčić proslavit će u četvrtak i petak, 29. i 30. srpnja, 60. obljetnicu svećeništva u rodnoj župi sv. Ivana Krstitelja u Postirima na otoku Braču.

Svečana akademija kojom će biti obilježena visoka godišnjica njegove svećeničke službe održat će se u četvrtak 29. srpnja u 21 sat u crkvi Sv. Ivana Krstitelja. U prigodnom programu nastupit će župni zbor Karmel, Zbor mladih „Gloria Domini” i Dječji župni zbor.

Svečanu koncelebriranu misu zahvalnicu svećenik Jelinčić slavit će u petak 30. srpnja u 19 sati u župnoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja. Poslije mise nastavit će se druženje okupljenih sudionika u Pastoralnom centru Sv. Josipa. 

Mons. Ante Jelinčić rođen je 13. lipnja 1935. godine u Postirima od oca Jakova i majke Franke rođ. Šantić. Za svećenika je zaređen 31. srpnja 1961. godine u Postirima, a prvu misu slavio je u župnoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja 6. kolovoza. 

Prvu pastoralnu službu obavljao je u župi Dračevica, a zatim u Pražnicama te Gornjemu Humcu na Braču. Godine 1966. imenovan je župnikom u Sutivanu gdje je pastoralno djelovao do 1974. godine. Od tada do 2015. godine obnašao je župničku službu u rodnim Postirima, preuzevši službu od mons. Ante Marušića.

Začasnim kanonikom Stolnoga kaptola u Hvaru imenovao ga je nekadašnji hvarski biskup Celestin Bezmalinović, a o slavlju 850. obljetnice Hvarske biskupije kanonikom Stolnoga kaptola u Hvaru imenovao ga je biskup Slobodan Štambuk. Papa Ivan Pavao II. imenovao ga je 1986. godine naslovom monsinjora. Svečanom misom 2011. godine u rodnoj župi proslavio je 50. obljetnicu misništva.

 

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu