Budi dio naše mreže
Izbornik

70. godišnjica dolaska kardinala Stepinca u sužanjstvo u Krašiću

05.12.2021. 10:30
Krašić

U Krašiću će se u nedjelju 5. prosinca, na Drugu nedjelju došašća, obilježiti 70. godišnjica od dolaska Alojzija Stepinca kao zagrebačkog nadbiskupa u Krašić u sužanjstvo radi nastavka odsluživanja nepravedne kazne.

Svečanu misu u 10:30 predslavit će umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak, a propovijedat će postulator kauze bl. Alojzija Stepinca mons. dr. Juraj Batelja.

Tijekom slavlja bit će predstavljene i blagoslovljene nove korice – okovi za Evanđelistar, koje su župi na dar i blaženiku u zagovor poklonili rektor Hrvatskog nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu mons. Antun Sente ml. i rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu preč. Matija Pavlaković.

Pjevanje će predvoditi domaći župni zbor „Josip Vraneković“ pod ravnanjem časne sestre Katerine Penić-Sirak i uz orguljsku pratnju časne sestre Valerija Sakač, služavki Maloga Isusa.

70. obljetnica dolaska kardinala Stepinca obilježava se u jubilarnoj 100. godini od rođenja krašićkog župnika Josipa Vranekovića koji je u Krašiću dočekao Alojzija Stepinca i ostao s njime do njegove smrti.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu