Budi dio naše mreže
Izbornik

72 sata bez kompromisa prvi put u Rijeci

15.10.2020. - 18.10.2020.

Rijeka, (IKA) – Međunarodni volonterski projekt „72 sata bez kompromisa“ od 15. do 18. listopada organizira se po sedmi put u partnerstvu nekoliko udruga mladih u 15 gradova i općina diljem Hrvatske. Prvi puta projekt je i u Rijeci, a organizira ga Ured za pastoral mladih Riječke nadbiskupije.

Cilj projekta je promovirati volontiranje, pomoći ljudima u potrebi, poticati mlade na proaktivno djelovanje u zajednici. Kroz radne, ekološke i socijalne akcije mladi beskompromisno daruju svoje vrijeme, prihvaćaju izazov i doprinose promjeni na bolje. Projekt je do sada ostvario veoma zapažene rezultate, priznanja i nagrade. Najveće priznanje su plodovi koje projekt ostavlja u zajednici – obnovljene prostore, očišćene površine, sretna i radosna lica.

Priprema za ovogodišnji projekt krenula je pod geslom „Budi promjena“ kako bi u društvu koje se našlo u novoj i neobičnoj situaciji, mladi budu pozitivna promjena i nosioci pozitive. Organizatori očekuju oko tisuću mladih diljem Hrvatske koji će darovati svoje vrijeme i vještine za potrebe lokalnih zajednica, ovisno o mogućnostima i epidemiološkoj situaciji. 

U sklopu radnih i ekoloških akcija mladi uređuju vanjske i unutarnje prostore. Tim projektom bi odgovorili na trenutačne društvene potrebe i na posljedice krize koja je ostavila trag na mnogima. 

U Rijeci se projekt službeno otvara u četvrtak 15. listopada u 20 sati misom u Centru za mlade “Blaženi Miroslav Bulešić” (Slavka Krautzeka 74, preko puta Sveučilišnog kampusana Trsatu). Volonterske akcije održat će se u petak i subotu. Sve su akcije organizirane u skladu s epidemiološkim mjerama. 

Raspored akcija.

 

PETAK, 16. 10.

Broj akcije Ime akcije Vrijeme održavanja akcije Adresa akcije
1. Slatkica Četvrtak -Ugostiteljska škola Opatija Eugena Kumičića 14, Opatija
2. Kulinarika Petak, 9 – 12 sati Frana Kresnika 15, Rijeka
3. Ulična iskra dobrote Petak, 9 – 12 sati Jakna Polića Kamova 81a, Rijeka
4. Socka  Petak, 10 – 14 sati Korzo 1, Rijeka
5. Večera za 5 Petak, 19 – 20 Baštijanova 25a, Rijeka

 

SUBOTA, 17. 10.

Broj akcije Ime akcije Vrijeme održavanja akcije Adresa akcije
1. Socka  Subota, 9 -21 sat Jakna Polića Kamova 81a, Rijeka
2. Eko-dan Subota, 9 – 13 sati Stane Vončine 1, Rijeka
3. Ulična iskra dobrote Subota, 9 – 12 sati (moguće produžiti vrijeme) Korzo 1, Rijeka
4. Sharing is caring Subota, 17 – 20 sati Caritas Riječke nadbiskupije, Rijeka
5. Čista kreacija Subota, 9 – 13 Baštijanova 25a, Rijeka

 

Projekt završava u nedjelju 18. listopada u 11 sati misom zahvalnicom za sve koji su bili uključeni u projekt u Rijeci u Centru za mlade “Blaženi Miroslav Bulešić” (Slavka Krautzeka 74, preko puta Sveučilišnog kampusa na Trsatu), istaknula je voditeljica projekta „72 sata bez kompromisa“ u Rijeci Ana Marija Antunović.

Više informacija o samom projektu na službenoj mrežnoj stranici www.72sata.hr, Facebook stranici „Ured za pastoral mladih Riječke nadbiskupije“ ili kontaktirati putem e-adrese rijeka@72sata.hr.

Pošaljite nam svoju najavu

Ime i prezime su obavezni

E-mail je obavezan

Opis najave je obavezan

Došlo je do greške. Molimo pokušajte ponovno.
Pošalji najavu